info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gezginci Arıcıların Gözde Mekanı Tekirdağ

Türkiye nin dört bir yanından Trakya’nın verimli ovalarına gelen gezginci arıcılar, binlerce arı sandıklarıyla ayçiçeği tarlalarının kenarlarına konuşlanmaya başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından Trakya’nın verimli ovalarına gelen gezginci arıcılar, binlerce arı sandıklarıyla ayçiçeği tarlalarının kenarlarına konuşlanmaya başladı. 
Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine bağlı Bayramşah köyünde polen zengini ayçiçeği tarlalarının yanına konuşlanan gezici arıcı Mustafa Ertürk, “3 nesil boyunca arıcılık yapıyoruz. Trakya’nın verimli topraklarında biz de rızkımızı alıyoruz” dedi.
İzmir’in Bergama ilçesinden her yıl ilk olarak Bursa’ya oradan da Hayrabolu’ya geldiklerini ifade eden Ertürk, “İzmir’in Bergama ilçesinden geliyoruz. Her yıl ilk olarak Bursa’ya ıhlamur, kestane balına gidiyoruz. Orada bulunduğumuz yer verimli ise sağım yapıyoruz. Bursa’dan Trakya bölgesine, genellikle Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesine ayçiçeği balı için geliyoruz. Arılarımızı buraya getirdiğimiz zaman 10-12 günde arılarımız kovanların içini bal ile dolduruyor. Kovanlarımız buraya geldiğinde tamamen boş oluyor. Buraya geldiğimizde kovanlarımızı yerleştiriyoruz ve arılarımız kovanlardan dışarı çıkarak ayçiçeklerin ballarını topluyorlar. Arılarımız ilk olarak ayçiçeğinden nektar olarak getiriyor. Gene kanatları yardımı ile balın içerisindeki suyu dışarı çıkartıyor ve balın özü kalıyor. Arıcılığa başlayan bırakamaz. Babam bir zamanlar bıraktı ama dayanamadı tekrar başladı” şeklinde konuştu.