info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gezi Parkı İçin Onbinler Yollarda

Tekirdağ Tuğlalı Parkta toplanan yaklaşık 20 bin kişi, hükumet aleyhine slogan atan ve pankart açarak, hükumeti istifaya davet etti.

Bir süredir, İstanbul-Taksim’de bulunan gezi parkı ağaçlandırma bölgesinin, alış-veriş merkezi yapılmak için, ağaçların söküleceği konuşuluyordu. Bir grup vatandaşın, Taksim gezi parkında ağaç sökümünü protesto için başlattığı eylem, vatandaş-polis çatışmasına dönüşmüş, ölü ve yaralılar meydana gelmiş, eylem tüm Türkiye’ye süratle yayılmaya başlamıştı.
 
Bu gösteriler Trakya’ya da yayılmıştı.1 Haziran Cumartesi günü saat 19.00’da Tekirdağ tuğlalı parkta toplanan yaklaşık 20 bin kişi, hükumet aleyhine slogan atan ve pankart açarak, hükumeti istifaya davet etti.
 
Bu konuda yapılan basın açıklamasında, “Bugün gelinen noktada, artık olay gezi parkı sorunu olmaktan çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyetine, T.C.’siyle, ordusuyla, düşünen ve sorgulayan beyinlerin, taşıyla, toprağıyla, ormanı ve ağacıyla, bu direniş, Reyhanlı için, binlerce şehit evladımız için, kutlanması yasaklayan 19 Mayıs ve 23 Nisanlar içindir. Bu eylem, vatanın kurtarıcısı ve devletimizin kurucusu Atamıza iki ayyaş yakıştırması yapıldığı içindir. Bu direniş, bölücü terör örgütüne, “açılım” adı altında prim tanıyanlar içindir. Bu direniş, ülkemizi, Müslüman ülkelerle savaşa sürüklemeye çalışanlar içindir. Bu eylem birilerine AVM yapmak için ağaçları sökenlere izin vermeyen vatandaşa şiddet uygulandığı içindir.” Denilerek; Basın mensuplarına imzalı basın açıklaması verildi.
 
Tuğlalı parkta toplanan binlerce kişi, Ak Parti binası istikametinde yürüyüşe geçti. Bayol pasajı yanında, henüz 14-15 yaşlarında, Batuhan adlı bir çocuk, aynı yaşlardaki 7-8 çocukla yürüyüş grubundan ayrılarak, yol ortasında ses bombası türünde patlayıcı patlattı. Olaya müdahale eden bir sivil polis, durumu kontrol almaya çalışırken, bir vatandaş, “provokasyon yapma” diye bağırınca, polisin elinden kurtulan Batuhan isimli çocuk ve arkadaşları, şahsa saldırarak dövdüler.
 
Olayın yatışmasından sonra, yürüyüşüne devam eden gösteri ekibi, Ak Parti il binası önünde durarak, polis ve araç barikatı bulunan yerdeki araçları salladı. Tekira AVM önünde yapılan basın açıklamasının ardından sahil dolgu alanına giren göstericiler, bu defa Ak Partili bir kişi, çılgınca bir davranışa imza attı. Binlerce kişi sahilde yürürken, festival için tezgah açan bir şahıs Başbakan Tayyip Erdoğan’ın posterini açarak, “Tayyip’e kurban olun” diye bağırınca, adeta linç edilecekken, yine aynı sivil polis ve bizler tarafından olay kontrol altına alındı. Sahilde İstiklal marşı okunduktan sonra, göstericiler dağıldı. Tekirdağ gerilim derecesi yüksek bir olayı, sağduyuyla sorunsuz tamamladı.
     
                                                 
Kaynak : Murat Ürtekin