info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gıda Ve Tarım Komitesi İştişare Toplantıları Devam Ediyor.

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Gıda ve Tarım Komitesi İstişare Toplantılarının bu haftaki konukları Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL, Denetim Grup Müdürü Aptülhamit ATLI, Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Erdal FIRAT, Mükellef Hizmetleri Usul Müdürü Selahattin KURTER, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürü Şener TEKNELİ ve Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Mehmet YILMAZ ‘dı.

 

Tekirdağ Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (TASİAD) Gıda ve Tarım Komitesi İstişare Toplantılarının bu haftaki konukları Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum KARAYEL,  Denetim Grup Müdürü Aptülhamit ATLI, Mükellef Hizmetleri Grup Müdürü Erdal FIRAT, Mükellef Hizmetleri Usul Müdürü Selahattin KURTER, Namık Kemal Vergi Dairesi Müdürü Şener TEKNELİ ve Süleyman Paşa Vergi Dairesi Müdürü Mehmet YILMAZ ‘dı.

TASİAD Başkanı Kasım ÖZADALI, TASİAD Yönetim Kurulu, Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı ve üyelerin katıldığı kahvaltı ile başlayan program yaklaşık iki buçuk saat sürdü.

Vergi Dairesi Başkanı ve Müdürlerine, TASİAD Başkanı ve Yönetim Kuruluna ve programa katılan tüm üyelere teşekkür eden Gıda ve Tarım Komitesi Başkanı Lütfi ÇEBİ, İstişare toplantılarının süreceğini, ilimiz Müdürleri ile İş Adamlarını bir araya getirmeye devam edeceklerini söyledi.

TASİAD Başkanı Kasım ÖZADALI yaptığı konuşmada; “ Komitelerimizin yaptığı faaliyetlerin hepsinin ilimiz ve ülkemiz adına faydalı olduğuna inanıyor ve destekliyoruz. Bu programı organize eden Komite Yönetimine ve bugün bizlerle olan Vergi Dairesi Başkanı ve Müdürlerimize teşekkür ederim. 17 – 22 Aralık 2010 tarihleri arasında yapacağımız Sudan İş Gezisine tüm Tekirdağlı İş Adamlarımızı davet ediyorum” dedi.

Vergi Dairesi Başkanı KARAYEL : “ İş Adamları ile bizleri biraya getiren TASİAD Gıda ve Tarım Komitesine teşekkür ederim. Pazartesi günü kamu alacakları ile ilgili yapılandırmanın açıklanmasını bekliyoruz, ekonominin önünün açılması ve iş adamlarının desteklerden (KOSGEB, Kalkınma Ajansı) faydalanabilmeleri için bu affa ihtiyaç var. Avrupa Birliği hibelerinden Tekirdağ olarak yeterince faydalanamıyoruz. Varlık Barışının yakında tekrar çıkacağını beklemekteyiz” dedi.

Gelen bir soru üzerine KARAYEL: “150 metrekare altında yapılan daireli inşaatlarda KDV % 1 uygulanmaktadır. Projede belirtilen ve uygulama yapılan dairenin metrekaresinin tutması, alınan ve kesilen faturaların doğruluğu hususlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.