info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gönüllü Gençler Kültürümüzü Tanıyor

Süleymanpaşa Belediyesi, GSM Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampları ile imzaladığı protokol dolayısı ile gençlik kampına ev sahipliği yapıyor.

Proje kapsamındaki süreç boyunca hafta içi Süleymanpaşa’nın park ve bahçelerinde çalışan gençler hafta sonu bölgenin tarih, kültür ve coğrafyasını tanımaya devam ediyor.
 
Gönüllü gençler, ilk hafta sonlarını Süleymanpaşa’da bulunan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Rakoczi Müzesi ve Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü (Sarı Köşk) gezerek değerlendirdi.
 
Trakya’yı ve Türk kültürünü tanımak isteyen gençler Kırklareli ilinde bulunan İğneada da turistik bir gezi gerçekleştirirken organik tarımı tanıma amaçlı Yazır Mahallesi’ne giderek mahalle sakinleri ile bir gün geçirdi.
 
Edirne’ye giden gönüllü gençler Karaağaç Eski Tren Garı, Selimiye Cami, Bedesten Çarşısı, Ulu Cami ve Meriç Nehrini dolaşarak kültürümüzü tanımak adına önemli yol kat etti.
 
Gezi programı sonrası çalışmalarına devam eden gençler bu coğrafyanın kültürünü ve tarihini yakından tanımaktan dolayı memnuniyetlerini ifade ettiler.