info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Görüntü Kirliliğine Sebep Olan Tabelalar Kaldırılıyor

İmar komisyonu, Çorlu nun kent kimliği ve şehircilik estetiği adına, Çorlu kent konseyi yönetimi ve mimarlar odası Çorlu temsilciliği yönetimi ile toplantılar düzenledi.

Toplantıların gündem konularının başında, kent içinde yollarda ve binalarda görsel kirliliğe sebep olan reklam pano ve tabelalarında standart belirlenmesi ihtiyacı geliyor. Bu kapsamda belirlenen yeni standartlar 01.Eylül.2010 tarihinde uygulamaya gireceği belirtildi. Söz konusu uygulamayla ilgili teknik özellikler basın yoluyla kamuoyuna duyuruldu.

Tabela ve Panoların Teknik Özellikleri

Sokak direklerinde, yaya yollarında, bahçelerdeki tüm tabelalar ve binalara dik monte edilen reklam tabelaları kaldırılacaktır. (Eczane, hastane ve hotellerin dik tabelaları hariç)

Binalarda, sadece zemin kat dükkanlarda reklam tabelası monte edilebilir.(Yatay ve binaya bitişik olacak, ebatları yükseklik en fazla:100 cm, boy: en fazla dükkan cephe uzunluğunda)

Binaların çatılarındaki ve sağır duvarlarındaki mevcut reklam panoları kaldırılacaktır.

Reklam totemleri sadece hastane, mega market, alışveriş merkezleri, akaryakıt bayiileri, otomotiv ana bayileri için serbesttir.( Parsel sınırları içerisinde.)

Binaların zemin katları hariç üst katlarında, tabela, levha asmak yasaktır. Sadece pencere camları üzerine yapıştırma yazı yazılacaktır.(Maksimum ebat yatayda veya düşeyde 70x120 cm olacaktır.) Balkonlara reklam yazısı, levhası monte edilemez.

01 Eylül 2010 tarihinde uygulamaya girecek bu yeni düzenlemeye uymayan mevcut tabela ve panolar Belediye ekiplerince kaldırılacaktır.