info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Güvenlik Tedbiri Almadan İnşaatın İskelesini Söktü

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde güvenlik önlemi almayan işçinin iskeleyi sökerken yaptığı hareketler yürekleri ağızlara getirdi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde güvenlik önlemi almayan işçinin iskeleyi sökerken yaptığı hareketler yürekleri ağızlara getirdi.

Reşadiye Mahallesi Kumyol Aslan Sokak üzerinde bulunan 4 katlı bir binanın dış cephesi için yaklaşık 2 hafta önce iskele kuruldu. Binanın cephesi yenilendikten sonra iskele işçiler tarafından sökülmeye başlandı. Sökülme işlemi başlamadan önce yoldan geçenler için güvenlik tedbiri alan işçiler, kendileri için tedbir almadı. İşçilerden biri yaklaşık 15 kilogramlık iskele demirlerini tek ayakla ancak basılabilen bir tahta üzerinde taşıdı. Yürümek için kullanılan tahtayı alt seviyeye indirirken büyük risk aldı.

Bu sırada sokak üzerindeki güvenliğin yetersiz olduğun gören polis, yol güvenliğini artırdı. Olay yerinden geçen Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri, iskele üzerinde çalışan işçiye bir süre bakıp yollarına devam etti.

Küçük inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği için oluşturulan kontrol listesinde şu maddeler yer alıyor: "İskelelerin kurulumu, değiştirmesi ve sökülmesi yetkin kişilerce yapılacak. İskelenin durumu periyodik olarak kontrol edilecek. Kötü hava koşullarının iskeleye olan etkileri kontrol edilecek (kuvvetli rüzgar gibi). Çalışanların ve cisimlerin yüksekten düşmesini engelleyici önlemler alınacak. El ile çalışmayı asgariye indirecek tedbirler alınacak (mekanik ekipman kullanımının sağlanması gibi). Kullanılan malzemelerin boyut ve ağırlıklarının çalışanların bel ve sırt incinmelerine yol açmayacak şekilde olması sağlanacak. Çalışanlara, güvenli kaldırma ile ilgili bilgi ve eğitim verilecek. Gerekli olan her yerde düşmeye karşı koruma önlemi alınacak. Düşmeleri engellemek amacıyla, boşluklar açıkça işaretlenmiş ve sabitlenmiş kapaklarla korunacak.