info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halk Eğitim Merkezi’nden Taekvondo Eğitim ve Müsabakaları

Halk eğitim merkezi sayesinde, Tekirdağ ve ilçelerinde Taekvondo eğitim ve müsabakaları düzenleniyor.

Muratlı’da yapılan çalışmada, Avrupa üçüncüsü olmuş Kübra Kepenek isimli bir genç kız taekvondocu da var. Halk eğitim merkezinin bu hizmetinden memnuniyetlerini ifade eden veliler, öğrencilerin kask eldiven ve ulaşım ve diğer ihtiyaçları için firmalar, siyasiler ve belediyelerin gerekli desteği vermemesinden şikayetçiler.
Halk eğitim merkezi tarafından Tekirdağ ve Muratlı’da öğrenci yetiştiren Taekwondo antrenörü Sertaç Gülersönmez, “Bizim amacımız, günümüz şartlarında haptı, uyuşturucuydu, dumanlı, sulu, kuru tabir ettikleri her türlü kötü alışkanlıklardan ve doğru kullanılmayan bilgisayardan, sanal alemden uzak tutmaktır. Öncelikli amacımız budur. Sporu tabana yaymak ve bu şekilde kişileri kazanarak kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bizler, kendimizi ve sporu sevdiriyoruz. Ailelerimiz de, “hocam çocuklarımızı taekvondoya göndermemekle korkutuyorum. Taekwondoyu seviyorlar ve bu şekilde istediklerimizi yaptırıyoruz” diyorlar. Taekvondoya gelen öğrenci, ailesine göstermediği disiplin ve saygıyı bize göstermek zorunda hissediyor.
Bizim bir doğu prensibimiz var, bu çerçevenin dışına asla çıkmıyoruz. Amaç kardeşliktir, dostluktur, bireyin ferdi yapılanması konusu, kişisel becerilerin en üst seviyeye çıkarılması, kötü alışkanlıklardan uzak durmasıdır. Sonu (DO) ile biten sporlar savunma sporlarıdır. Maalesef dışarıda kötü alışkanlıklarla yetişen asabi çocuklar da var. Biz bunlara kavgayı değil barışı ve savunmayı öğretiyoruz. Öncelikli hedefimiz, kendimizi ve sevdiklerimizi savunup koruyabilmeyi öğretmektir. Biz başta kendisine olmak üzere, insanın insana saygısı olması gerektiğini öğretiyoruz. Bu bağlamda da gelecekte gerek Tekirdağ gerekse Muratlı ve diğer ilçelerde ahlaklı ve sportmen gençler yetişmesi için desteğe ihtiyacımız vardır. Firmalara sesleniyorum; Amatör sporlara vereceğiniz maddi ekipman ve seyahat desteği, vergiden düşülüyor. Bu çocukların geleceği için desteğe ihtiyaç vardır. Atatürk’ün dediği gibi, “ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim” derken, sağlıklı, ahlaklı ve sportmen bir nesil için desteğinize ihtiyaç var” Dedi.