info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Halkoyunları Yarışması’nda Kıyasıya Rekabet

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen halkoyunları grup yarışması dün ilimizde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen halkoyunları grup yarışması dün ilimizde düzenlendi. Yarışmada iller arasında kıyasıya rekabet yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın organize ettiği 'Milli Eğitim Bakanlığı Grup Yarışması'nın eleme ayağı dün ilimizde gerçekleştirildi. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen halk oyunları yarışmasına 7 ilden toplam 28 grup katıldı. 4 kategoride gerçekleştirilen ve gün boyu süren yarışmalarda, ekipler jüriden tam not alabilmek için hünerlerini sergiledi. Sabahın erken saatlerinde başlayan yarışmalar gece geç saatlere kadar devam etti.

Yarışmalarda 'küçükler', 'yıldızlar', 'orta öğretim' ve yaygın eğitim' kategorilerinde yer alan ekipler kendi yörelerine ait oyunları sergiledi. Düzenlenen yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcisi Halil Ağaçkan ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın ve okul temsilcileri katıldı. Düzenlenen yarışmada Bakanlık temsilcisi Halil Ağaçkan organizasyonu gerçekleşen Kocaeli'ye teşekkür ederken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayati Aydın ise konuşmasında tüm illere başarılar diledi.

KÜÇÜKLERDE BİRİNCİLER BELİRLENDİ
Dört ayrı dalda yarışan ekipler içinde jüri üyeleri birinciyi seçmek için büyük bir titizlikle oylama yaptı. Her ekibin 15'er dakika sahnede kalarak hünerlerini sergilediği yarışmada 'küçükler' kategorisinde birinciliği Tekirdağ'dan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu, ikinciliği Çanakkale'den Özlem Kayalı İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Bolu'dan Atatürk İlköğretim Okulu aldı. Yıldızlar kategorisinde ise birinciliği Edirne'den Ali Kale ve Kardeşleri İlköğretim Okulu, ikinciliği Kırklareli'nden Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulu ve üçüncülüğü de Çanakkale'den Özlem Kayalı İlköğretim Okulu kazandı. Gazetemizin baskıya girdiği sırada büyükler kategorisinde yarışmalar devam ediyordu.