info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş Bugün Tekirdağ da

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet in kuruluşunun 88. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, son dönemde ard arda yaşanan acılar nedeniyle bayramın buruk geçtiğini belirterek, "Ancak milletimiz Van da yaşanan felaketin ardından bir kez daha bir ve beraber olduğunu ortaya koydu" dedi.

Cumhuriyet'in 88. Yılının son dönemde yaşanan acılar dolayısıyla buruk geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, "Yıllardır bu ülkenin evlatlarını yok eden terör siyaseti yüzünden 1 hafta önce 24 askerimiz şehit oldu. Daha yüreğimizdeki acı dinmeden Van'da yaşanan 7,2 şiddetindeki depremde 500'e yakın kardeşimiz hayatını kaybederken 2000'e yakın vatandaşımız da yaralandı. Şehitlerimizin ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ve ailelerinin yaşadığı acıyı yüreğimizde hissediyoruz. Şehit olan askerlerimize ve depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

KİRLİ EMELLERİ OLANLAR ASLA BAŞARALI OLAMAYACAK

Milletimizin tarih boyunca birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğini belirten Kurtulmuş, "Van depremi bu gerçeği bir kez daha açıkça ortaya koymuştur. Bu büyük felaketin yol açtığı derin yaralarının sarılması için milletimiz doğulusuyla batılısıyla seferber olmuştur. Artık bütün dünya biliyor ki, bu millet acıda da, kıvançta da birdir, beraberdir ve omuz omuzadır. Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olanlar asla başarılı olamayacaklardır" diye konuştu.

CUMHURİYET BÜYÜK FEDAKÂRLIKLARLA KURULDU

Cumhuriyetin 88 yıl önce büyük bir azim, gayret ve fedakârlıklarla kurulduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Cumhuriyet bütün zorluklara rağmen milletimizin hiçbir baskıya boyun eğmeyeceğini ve bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin en güzel örneğidir. Milletimiz, o dönemde birlik ve beraberlik içerisinde yedi düvele karşı mücadele ederek, emperyalizmin bütün ayak oyunlarını boşa çıkarttığı gibi bugün de, aynı güce sahiptir bugün de oynanan oyunların farkındadır" dedi.


HERKESİN EŞİT OLDUĞU BİR ÜLKE

Cumhuriyetin ırkı, dili, inancı, ne olursa olsun bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın ortak varlığı ve ortak teminatı olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, "Cumhuriyetin kurulmasında bu ülkenin bütün vatandaşlarının büyük emeği vardır. Bu yüzden de hiç kimsenin bazı vatandaşlarımızı özde, bazı vatandaşlarımızı da sözde vatandaş olarak görme hakkı yoktur. Biz bütün vatandaşlarımızın eşit olduğu yani Hakkâri Yüksekova'daki bir çoban kardeşimizle, Çankaya'daki Cumhurbaşkanının gerçekten eşit olduğu bir ülkeyi inşa etmek zorundayız. Bunun gerçekleşebilmesinin ilk adım da yeni Türkiye'nin Yeni Anayasasını yapmaktır. Biz HAS Parti olarak daha ileri bir demokrasiye geçmek için her türlü destek ve katkıyı sunmaya çalışıyoruz" diye konuştu.