info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu da Kanalizasyon İnşaatı Başlıyor

Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje çalışmaları sonrasında ilçe kanalizasyonu ve kısmi yağmursuyu inşaatı başlıyor.

Tekirdağ'ın Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan proje çalışmaları sonrasında ilçe kanalizasyonu ve kısmi yağmursuyu inşaatı başlıyor.
 
Belediye Başkanı Hasan İrtem, ilçenin alt yapı çalışmalarının kendileri için önemli olduğunu belirterek;" Göreve geldiğimizde en büyük amaçlarımızdan biri ilçenin kanayan alt yapı sorununa çözüm bulmaktı. Yılardır, kanalizasyon şebekesinde yaşanan ve bitmek bilmeyen sıkıntılar, şehir içme suyunun asbestli borularla abonelere verilmesi bizim için önemli ve acilen çözülmesi gereken sorunların başında geliyordu. Başlattığımız çalışmalarımızda artık sona geldik. Maalesef ülkemizde bürokrasi çarkının ağır işlemesi işlerimizi ağırlaştırsa da biz yinede bu projeleri hayata geçirmek için büyük çaba harcadık.
 
Bugün İller Bankası Müdürlüğü'nün nezaretinde "kanalizasyon ve kısmi yağmursuyu" inşaatı işini alan firmaya yer teslimi için protokol imzaladık. Hayrabolu'nun alt yapısını yeni baştan yapacağımız bu çalışmamızla 50 bin nüfusa, 50 yıl yetecek alt yapı projesi olan kanalizasyon inşaatına başlıyoruz. Tüm Hayrabolu'muza hayırlı olsun." Dedi.
 
İrtem,
 
İlçenin Çıkrıkçı Köyü güzergahında gerçekleştirilecek Atık su arıtma tesisi içinde sona gelindiğini, DSİ 11. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda sona gelinerek önümüzdeki günlerde bu projeye de başlanacağını belirterek;" Alt yapı sorunlarını bir bir çözüyoruz. Kanalizasyon şebekesiyle entegre olacak Atık su arıtma tesisi projemizi de hayata geçiriyoruz. Buranın da ihale işlemleri tamamlanarak inşaatın yapımına başlanıyor. Bunun yanı sıra Şehir içme suyunda da önemli mesafe aldık. Şebekemiz için yeterli kuyu çalışmasını tamamlayarak ovalardaki su kuyularını kapatarak Uzunköprü Yolu üzerindeki 1500 tonluk su deposu etrafında açtığımız 6 adet su kuyumuzla ovalardaki sel tehdidi altındaki kuyularımızı tamamen güvenli bir bölgeye kaydırma çalışmayla da terfi hatlarının yüklü elektrik faturalarından belediyemizi kurtararak, elektrik maliyetlerimizi asgariye indirmiş olacağız. İçme suyu projemizi de tamamlayarak, kısa bir süre sonra İller Bankası Genel Müdürlüğünce ihaleye çıkılacak." dedi.
 
Konuşmalar sonrasında Kanalizasyon ve Kısmi yağmursuyu inşatını alan Çeliksan İnş.Tic.Ltd.Ştti ve DMR alt yapı yol inş. Tic. Şti iş ortaklığı adına firma temsilcisi Riza Özçelik'e Belediye Başkanı İrtem tarafından yer teslimi protokolü imzalandı. Yer tesliminde İller Bankası 1. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Teknik uzmanlar İnşaat Mühendisi Bila Kıray, Yaşar Altınışık, Handan Alkaç, Jeoloji Yüksek Mühendisi Ayhan Kocalar, Belediye teknikeri Hasan Gönül hazır bulundu.