info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu İçme Suyu İnşaatına Başlandı

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde SUKAP kapsamında İller Bankası A.Ş. (İLBANK) tarafından ihalesi gerçekleştirilen şehir içme suyu inşaatına başlandı.

Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı açıklamada, Hayrabolu içme suyu işinde yer teslimi işinin 11 Aralık 2013 Çarşamba günü gerçekleştirilmesinden sonra içme suyu inşaatında ilk kazmanın vurulduğunu belirterek, "İlçemizin alt yapısı olan içme suyu şebekesi 1960 yılında yapılmış ve abonelerimize su asbestli borularla ulaştırılıyordu. 50 bin nüfusa 50 yıl yetecek içme suyu tesisi için yaptığımız çalışmalar sonucunda, İLBANK tarafından yapılan ihale neticesinde yüklenici firma MAKSU İnşaat Taah.Tic.Ltd.Şti. çalışmalarına Uzunköprü Caddesinden başladı. 50 km civarında olması beklenen içme suyu şebekesinde Polietilen Plastik borular kullanılarak vatandaşlarımıza sağlıklı içme suyu ulaştıracağız” dedi.
 
İrtem, içme suyu şebekesine polietilen malzemeli olarak döşenecek su borularının günümüz teknolojisine de uygun olacağını ve suda hijyenikliği sağlayacağını belirterek, ilçeyi asbestli borulardan kurtaracaklarını, içme suyu inşaatının süresinin ise 500 gün olacağını kaydetti.