info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu Meslek Yüksekokulu nda Açılışlar Törenle Yapıldı

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Hayrabolu Meslek Yüksekokulunda Atölye ve seminer salonu ile yeni alınan hizmet aracı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hayrabolu Meslek Yüksekokulu konferans salonunda açılışlar öncesinde konuşma yapan MYO Müdürü Yard.Do.Dr.Rüya Yılmaz,1995 yılında açılan Meslek Yüksekokulu nun 4 programla eğitim verdiğini,2006 yılında göreve geldikten sonra yaptıkları girişimler sonucunda Bankacılık ve Sigortacılık,Bilgi Yönetimi ile Tarım Makineleri ve aletleri programlarınında açılarak,okulun 7 programda eğitim verdiğini belirtti.

Belediye Başkanı Hasan İrtem de Meslek Yüksekokulunun ilçe için büyük önem taşıdığını,öğrenim görmek için Hayrabolu yu tercih eden öğrencilerin Hayrabolu ekonomisine katkı yaptıklarını belirterek ; "Gönlümüz ilçemize fakülte açılmasından yana .Biz belediye olarak her zaman Yüksekokulun destekçisi olduk. Bundan sonrada devam edeceğiz.İlçemize gelen öğrencilerimize,ailelerine modern bir şehir sunma gayreti içerisindeyiz.Bunun için ilçemizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarıyla eğitim için,müşterek çalışmalara her zaman hazırız.Özellikle yeni açılan Tarım Makineleri ve aletleri programının yaşatılması için her türlü desteğe de hazırız. İlçemiz yurt içinde olduğu gibi yurtdışında uzak doğu,balkanlara,Avrupa ülkelerine,Rusya ya tarım makineleri pazarlayan güçlü bir ilçe durumundayız.Açılan yeni bölümün yaşatılması,tanıtımı için her çalışmaya varız." dedi.

İlçemiz Kaymakamı Ali Fuat Türkel de konuşmasında ilçenin köyleriyle birliktegöç verdiğini,ancak buna elbirliği ile dur denmesi gerektiğini ifade ederek ;"İlçemiz tarım makineleri üretiminde ulusal ve uluslararası çok iyi bir konumda. İlçemiz Meslek Yüksek Okulu geliştikçe,programlara olan talepler artınca ilçemizde gelişme gösterecektir.

Ayrıca Hayrabolu Organize Sanayi Bölgemizde istihdama yönelik sanayicilerin taleplerini değerlendiriyoruz. Biz OSB olarak yatırımcılarımıza her türlü kolaylıkları sağlıyoruz.

Göç sadece bizim ilçemizin sorunu değil,bir çok ilçemiz aynı dertten muzdarip." dedi.

NKÜ Rektörü Prof.Dr.Nizamettin Şenköylü de,Hayrabolu Meslek Yüksekokulunun değişik sektörler için ara eleman yetiştirmesi için çaba harcadığını belirterek ;"Hayrabolu Meslek Yüksekokuluna geçen yıl 3 yeni program açtık. 2 programa öğrenci talebi geldi.Ancak Tarım Makineleri ve Aletleri programına fazla talep gelmedi.Bunun önünü açmak için ilçede faaliyette bulunan Endüstri Meslek Lisesinde yeni açılan bölümümüze uygun bir bölüm açıldığı takdirde bu bölüme de öğrenci kazandırmış olacaktır.Bu bölgemiz tarım makineleri sektöründe diğer ilçelerimize göre çok ileride burada okulumuzdan nitelikli ve donanımlı eleman yetiştirildiği takdirde işletmelerin rekabet gücü de artacaktır. NKÜ olarak Tarım Makinelerini önemsiyoruz.Hayrabolu Meslek Yüksekokulu ilçedeki kamu kurum ve kuruluşlarınında katılımıyla yeni açılacak programlarla öğrenci sayısı bine çıkabilir.Bu nedenle koordineli çalışmalar yapılmalıdır." dedi.

Meslek Yüksekokulunda çalışmalara katkı sağlayan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine Rektör Prof.Dr.Şenköylü tarafından plaket verildi.

Daha sonra ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle alınan 1 adet hizmet aracı otomobil,otomotiv ve makine atölyeleri,yenilenen bilgisayar laboratuarı,seminer salonu Rektör Prof.Dr.Şenköylü tarafından sırayla hizmete açıldı.

Törene ilçemiz Kaymakamı Ali Fuat Türkel,Garnizon Komutan vekili P.Binbaşı İsmail Başoğlu,Belediye Başkanı Hasan İrtem,Cumhuriyet Başsavcısı Sezer Binay,Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fehmi Altayoğlu ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri,NKÜ çalışanları ve öğrenciler katıldı.