info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu nun kurtuluşunun 87. Yıldönümü törenlerle kutlandı

Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerle kutlandı.

İlk tören hükümet binası önünde çelenk koyma töreniyle başlayarak, saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okunarak, bir zabıta memuru tarafından göndere Türk Bayrağı çekildi.

Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı İsmail Başoğlu, Belediye Başkanı Hasan İrtem tebrikleri kabul etti.

İlçenin Alpulu Caddesi güzergâhında yapılan törenlerde ise İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutan Vekili Personel Binbaşı İsmail Başoğlu, Belediye Başkanı Hasan İrtem halkın ve askeri birlik ve okulların bayramını kutladılar. Bu arada öğrenciler ve Avcılar Derneği tarafından hazırlanan programla ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı.

Belediye Başkanı Hasan İrtem Kurtuluş bayramı nedeniyle yaptığı konuşmasında, üç kıtaya ayak basan ve sınırları içerisindeki ülkelere medeniyet götüren, mimari eserler ile donatan 700 yıllık Osmanlı İmparatorluğu nun en zayıf anında düşmanların harekete geçerek Anadolu ve Trakya yı işgal eden düşman devletlerinin, iştahları kabarmış bir şekilde güzel vatan topraklarını, işgal ettiklerini belirterek;" Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşlarının gösterdiği kahramanlıklarla vatan toprakları kurtarılarak, bizlere emanet edilmiştir. Bizler O nun gösterdiği hedefler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkarak, Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız. Bizlere bu güzel toprakları armağan eden, vatanı için canını seve seve veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum." Dedi. Törenlerde öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Garnizon Komutanlığında görevli askerlerin yapmış olduğu tüfekli, tüfeksiz ve göğüs göğse muharebe teknikleri konulu gösteriler vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören okullar, Hayrabolu ve Çorlu Gaziler Dernği temsilcilikleri üyesi gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile teşekküllerin resmigeçit töreniyle sona erdi.