info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayrabolu’da İçme Suyu İnşaatı Başlıyor

Tekirdağ’a bağlı Hayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından başlatılan proje çalışmalarında içme suyu işinde yer teslimi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanlığında gerçekleştirilen yer tesliminde konuşan Belediye Başkanı Hasan İrtem "İlçemizin alt yapısı olan içme suyu 1960 yılında yapılan asbestli borularla vatandaşlarımıza ulaşıyordu.Bu eski tesisin yenilenmesi bizim için çözülmesi gerek idi.Bizde hemen kolları sıvayarak bu çalışmalarımızı yaparak sonlarına geldik" dedi.
 
İlçenin alt yapısını yeniden inşa ettiklerini dile getiren Başkan İrtem, "50 bin nüfusa 50 yıl yetecek içme suyu tesisi inşaatına başlıyoruz. İller Bankası A.Ş. (İLBANK) tarafından yapılan ihale neticesinde MAKSU İnşaat Taah.Tic.Ltd.Şti. ile 28.11.2013 tarihinde sözleşme imzalandı. 50 km civarında olan içme suyu tesisatı Polietilen Plastik (PE) borularla yapılacak olup,sağlıklı içme suyuna kavuşacağız. İller Bankası İstanbul 1.Bölge Müdürlüğünce 16 Temmuz 2013 tarihinde ihale edilen 49 km. Uzunluğunda su isale hattı döşenecek. PE. Polietilen malzemeli olarak döşenecek su boruları günümüz teknolojisinede uygun olup, hijyeniklik sağlanacaktır.Bu sayede 1960 yılından bu yana kullanılan asbestli su borularından kurtulacağı,İlçemiz için hayırlısı olsun” diye konuştu.
 
Konuşmalar sonrasında Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem,İller Bankası İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve Maksu İnşaat Taah.Tic.Ltd.Şti. Adına Akgün Gündoğdu arasında yer teslimi protokolü imzalanarak hayata geçirildi.