info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hayvan Hırsızları Tutuklandı

Tekirdağ’da yaklaşık 2 aylık takibin ardından belirlenen araçların Tekirdağ’a giriş yaptığını tespit eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

 

Gece saat 02.00’da plakalı minibüsü Sultanköy’de durduran jandarma ekipleri, araçta yaptıkları aramada 35 adet küçükbaş hayvan ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirdi.
 
Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, şüphelilerin yakalanmasının ardından kısa bir süre sonra Nusratlı Köyü’nde 35 küçükbaş hayvanın çalındığının bildirilmesi üzerine hayvanlar sahibine teslim edildi. Adliyeye çıkarılan 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.
 
Tekirdağ’da meydana gelen hayvan hırsızlıkları olaylarının şüphelilerini tespit etmek, yakalamak ve önlemek maksadıyla Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı tarafından yaklaşık 2 ay önce çalışma başlatıldığını belirten yetkililer, çalışmalar kapsamında bu süre zarfında hayvan sahiplerinin tamamının muhtarlar vasıtası ile köy kahvehanelerinde toplantılar yapılmak suretiyle bilgilendirildiğini, alınması gereken tedbirler konusunda broşür dağıtıldığını ifade ederek “Meydana gelen olaylar analiz edilerek, şüphelilerinin kullandıkları taktik ve teknikler tespit edilmiştir. Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından hırsızlık yapılan bölgeler 24 saat esasına göre kontrol edilmiş ve hırsızlık yapan şahısların eşkal bilgileri ile kullandıkları araçlar tespit edilmiştir. Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ile yapılan koordine sonucu şüpheli araç plakaları MOBESE kameralara girilmiş ve bu araçların Tekirdağ iline gelmeleri halinde bilgi verilmesi talep edilmiştir” dedi.