info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hekimlerden Tam Gün Protestosu

Hükümete seslenen hekimler Tam Gün Yasası ile ilgili yürürlüğün iptal edilmesini istedi.

Hükümete seslenen hekimler Tam Gün Yasası ile ilgili yürürlüğün iptal edilmesini istedi.

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Serdar Sönmez, Anayasa Mahkemesi nden sadece bizlerin değil, Gelecek nesillerimizin de sağlık hakkını gasp eden uygulamaların bir parçası olan bu Tam Gün Yasası ile ilgili yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermelerini talep ediyoruz dedi.

Sönmez, Çorlu Devlet Hastanesi Acil Giriş Kapısı önünde Tam Gün Yasası nı protesto etmek amacıyla yaptığı basına açıklamasında, Tam Gün Yasası nın hekimlerin gelirini performans sistemiyle hastaların cebinden alacak paraya, daha fazla ve niteliksiz hasta bakmaya endekslediğini bildirdi.

Sağlık hizmetlerinin katkı ve katılım payı, fark ücreti getirilerek daha fazla paralı hale dönüştürüldüğünü ifade eden Sönmez, şöyle konuştu:

Yasa, radyoloji çalışanlarının sağlığını da riske etmektedir. Tam gün adıyla bilinen yasa halen TBMM gündeminde olan Kamu Hastane Birlikleri yasa tasarısı ile birlikte değerlendirildiğinde bakanlığa bağlı eğitim ve araştırma hastaneleri ile tıp fakülteleri hastaneleri başta olmak üzere sağlık ortamında telafisi mümkün olmayan sakıncalar doğacaktır. Bu güne dek, uyarılarımıza kulak verilmemiştir. Bu yasa basit bir çalışma alanı düzenlemesi değildir. Bu yasa sağlık alanında hekim iş gücü piyasası düzenlemesidir. Anayasa Mahkemesi nden sadece bizlerin değil, gelecek nesillerimizin de sağlık hakkını gasp eden uygulamaların bir parçası olan bu Tam Gün Yasası ile ilgili yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermelerini talep ediyoruz.