info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hepatit TIR ı bugün Çerkezköy e geliyor

Türkiye genelinde faaliyet gösteren Viral Hepatitle Savaşım Derneği nin (VHSD) otobüsü bugün Çerkezköy e geliyor.

Kısa bir süre önce Tekirdağ Merkez ve Çorlu ya giderek gönüllü vatandaşlara Hepatit B ve Hepatit C taraması VHSD Otobüsünün sabah 09.00 da Çerkezköy e geleceğini belirten VHSD Tekirdağ Temsilcisi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Doğaroğlu, amaçlarının Türkiye deki hepatit profilini ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.
KORUNMAK ELİMİZDE
Viral hepatitlere bağlı hastalıklardan korunmanın kolay ve mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Doğaroğlu, "karaciğer kanserine, karaciğer yetmezliğine ve siroz gibi ciddi hastalıklara yol açan hepatitlerden korunmak elimizde. Aşılama yaparak bu hastalıkları yenebiliriz. VHSD bu hizmeti ülkemize karşı sorumluluk duygusuyla yapıyor" dedi.
ÜCRETSİZ TEST VE AŞI YAPILACAK
Aracın bu sabahtan itibaren Cuma, Cumartesi ve Pazartesi olmak üzere dört gün süreyle Çerkezköy de olacağını belirten Dr. Doğaroğlu, bu otobüste vatandaşların hepatit konusunda bilgilendirileceğini, gönüllü ücretsiz vatandaşlara hepatit B ve C taraması yapılacağını, tarama sonucu negatif çıkanlara yine ücretsiz hepatit aşısı yapılacağını belirterek test sonucu pozitif çıkanların ise takibini yapmak üzere sağlık kuruluşlarına yönlendirileceğini söyledi.
"GELİP TEST YAPTIRALIM"
Önlem alınmazsa hepatitin çok ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurgulayan Dr. Doğaroğlu, "Tüm Çerkezköylüleri derneğimizin otobüsüne gelerek test yaptırmaya çağırıyoruz. Bu hastalıktan korunmak elimizde iken ihmal etmeyelim" diyerek vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.