info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Herkese 1 Ceviz Ağacının Düştüğü 4 Bin Nüfuslu Köyde Ceviz Festivali Yapılacak

Türkiye nin farklı yerlerinde festivallerin yapıldığı şu günlerde, Çorlu nun Önerler Köyü nde de farklı bir festival heyecanı yaşanıyor.

Türkiye'nin farklı yerlerinde festivallerin yapıldığı şu günlerde, Çorlu'nun Önerler Köyü'nde de farklı bir festival heyecanı yaşanıyor. Bu sene birincisi düzenlenecek olan 'Ceviz Festivali'nin gelecek yıllarda geleneksel hale getirilmesi planlanıyor.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine bağlı, ilçeye 3 kilometre uzaklıktaki Önerler Köyü sakinleri, bu sene ilk kez yapacakları 'Ceviz Festivali' için çalışıyor. 1934 ile 1938 yılları arasında Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Makedonya'dan göç eden muhacirlerin kurduğu Önerler Köyü'nün nüfusu şu anda yaklaşık 4 bin civarında. Önerler Köyü, son yıllarda aldığı göçle hızla büyümeye devam ediyor.

21 Eylül 2011 tarihinde yapılacak 'Ceviz Festivali' ve Öner Köyü hakkında bilgi veren Köy Muhtarı Kemal Erduran, "Son yılarda teşviklerimizle birlikte köyümüzde ceviz üretimi gözle görülür derecede arttı. Her geçen gün ceviz üretimi için bize başvuranların sayısı da artmaya devam ediyor. Şu an köyümüzde yaklaşık 4 bin adet ceviz ağacı var. Bu da köyde yaşayan herkese bir ceviz ağacı düşüyor manasına geliyor. Ayrıca, köyümüzde 3 bin civarında da badem ağacı var. " dedi.

Bu yıl ilk kez bir festival yapacaklarını belirten Muhtar Erduran, "21 Eylül'de ilkini yapacağımız ceviz festivalini, köyümüzde üretimi artan cevizin daha iyi değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılması, köyümüzün tanıtımına katkı sağlaması amacı ile düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu çok iyi değerlendirip ceviz festivalini geleneksel hale getireceğiz. Cevizi her zaman gündemde tutmak için muhtarlık logomuza ceviz resmi bile koyduk. Tek Rumeli Tv de festivalimizin bir bölümüne bağlanarak canlı yayın yapacak. Bu festivalde ayrıca, 20 çocuğu da sünnet ettireceğiz. Festivalimize tüm bölge halkımız davetlidir. " açıklamasını yaptı.