info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Heykel Taşıma Skandalına Tekirdağ ADD Şubesi Tarafından Açıklama Yapıldı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Atatürk heykelinin kafasına poşet geçirilerek komyonet üzerinde taşınması sebebiyle gerek gazetelerde gerekse sosyal medyada gösterilen tepki sonucunda Tekirdağ ADD il başkanlığı adına Servet Gürkan bir açıklama yayımladı.

Servet Gürkan ADD adına yaptığı basın açıklamasında; Son günlerde taraflı, tarafsız kamuoyunda; Tekirdağ ili, Süleymanpaşa İlçesi, Karacakılavuz Mahallesi, mahalle meydanına, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Edirne’de ki bir heykeltraşa yaptırılan “Atatürk Anıt’ı” ile ilgili sosyal medya da, yerel ve ulusal basında çıkan, tartışılan haberler, Şubemiz tarafından incelenmiş, konu ile ilgili tarafların açıklamaları ve Karacakılavuz halkının görüşleri alınmıştır.

Karacakılavuz’daki yurttaşlarımız “Atatürk Anıtı’nın” mahalle meydanına dikilmesinden mutluluklarını ifade etmişlerdir. Ne var ki! “Atatürk Anıtı’nın”, Edirne’den, mahallelerine taşıması sırasında kamuoyuna yansıyan görüntüleri kabul edememişlerdir. Mahalle halkı üzüntülerini belirtmiştir. Tarafımızdan yapılan araştırmalar sonucunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı’nın açıklamaları, sosyal medyada, yerel ve ulusal basında çıkan haberler “Atatürk Anıt’ın” taşınması sırasındaki, koruma amaçlı görüntülerin tamamen yapımcı heykeltıraşın sorumluluğunda olduğu görüşündedir.

Varlığımızı Borçlu Olduğumuz, Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Anıtı’nın” taşınması sırasında yaşananlardan ve göstermiş oldukları hassasiyetlerinden dolayı yerel ve ulusal basın mensuplarımıza, sosyal medya da konuyu işleyen değerli arkadaşlarımıza, siyasilere teşekkür eder, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak bu konularda hassasiyetimizin bilinmesi isteriz.

Kamuoyuna saygılarımızla” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin