info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Hükümeti Kokartlarla Protesto Ediyorlar

Eğitim-İş, 6-10 Ocak 2014 tarihleri arasında, işkoluna bağlı tüm işyerlerinde, “Ranta, Talana, Yolsuzluğa Hayır. Yolsuzluğunuz Yoksulluğumuzdur” yazılı kokartları takarak Hükümeti protesto edecek.

AKP BOĞAZINA KADAR YOLSUZLUK VE RÜŞVET BATAKLIĞINA SAPLANDI
 
Tekirdağ Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Eren,yaptığı açıklamada;”Boğazına kadar yolsuzluk ve rüşvet bataklığına saplanan AKP bugün, devlet kurumlarının işlevlerinin ve görevlerinin sorgulanır hale gelmesi, halkın kurumlara olan güveninin zayıflaması ve kurumlar arası çatışma ile yönetilemeyen bir Türkiye tablosu yaratmıştır.”dedi.
 
BAŞBAKAN SORUŞTURMANIN KENDİSİNE ULAŞMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞMAKTADIR
 
Yolsuzluklar ve devletin içindeki tüm kirli ilişkiler teker teker ortaya dökülürken, Başbakanın görülmemiş bir pişkinlikle ve nafile bir çabayla yolsuzlukların üzerini örterek soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalıştığını savunan Eren,
 
”PARALEL DEVLET DEDİĞİN OLUŞUMUN NASIL FARKINA VARMADIN?”
 
“Paralel devlet”, “cunta”, “yabancı güçler”, “suikast girişimi”, “Yahudi lobisi” diye diye halkı manipüle etmek ve soruşturma sonucu ortaya çıkan somut delillerin üzerini kapatmak isteyen Başbakan’a soruyoruz, “İktidar kibri ve tek adamlık zihniyetiyle bütün doğruları bildiğini iddia ederken, şimdi nasıl 11 yıldır bu ülkede neler olup bittiğini yeni öğreniyor gibi davranıyorsun? Paralel devlet dediğin oluşumun nasıl farkına varmadın?”
 
BU OLAY AKP’NİN SUSURLUK VAKASIDIR
 
Hükümete yönelik uluslar arası komplonun varlığından söz ederek mağdur edebiyatı yapanlar, iç politikada terör estirirken, dış politikamızı da teröristlere teslim etmiştir. Ayakkabı kutularının ardından, Hatay’da yakalanan silah ve mühimmat yüklü tır, hükümetin karanlık yüzünü ortaya çıkarmıştır, terör örgütleri ile yapılan işbirliği deşifre edilmiştir. Bu olay AKP’nin Susurluk vakasıdır.
 
Bütün bunlara rağmen, Başbakan ve hükümet üyelerinin suçüstü paniği ile yolsuzluk operasyonunu, Türkiye’nin huzur ortamını ve ekonomik istikrarını bozmak isteyenlerin yapmaya çalıştığını iddia etmesi, soruşturmasının hedefinde olduklarının somut bir yansımasıdır.
 
ARTIK HÜKÜMET MEŞRULUĞUNU YİTİRMİŞTİR
 
Kendi Bakanının da itiraf ettiği gibi yaşanan yolsuzlukların baş sorumlusu olan Başbakan, cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk ve rüşvet skandalını basit demagojik söylemlerle geçiştiremez.  Başbakan bilmelidir ki, artık geri dönüş yoktur, artık hükümet meşruluğunu yitirmiştir, derhal istifasını sunması kaçınılmaz olmuştur.
 
EKONOMİYİ İHALE DAĞITIMI SANANLAR ARTIK HESAP VERMELİDİR
 
Demokrasiyi sadece “seçim sandığı”ndan ibaret sayan, demokrasiyi sadece “milletin oyu”na, indirgeyen, demokrasilerin temel direği olan kuvvetler ayrılığını görmezden gelen, ekonomiyi ihale dağıtımı sananlar artık hesap vermelidir.
 
Bu gelişmeler karşısında emekçilerden yana olan güçlerin “Cemaat-AKP kavgası” deyip sessiz kalması doğru bir tavır olmayacaktır.
Eğitim-İş olarak artık patlayarak dışa vuran bu kokuşmuşluğa karşı tüm halkımızı, hükümetin istifası için birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.”değerlendirmelerinde bulundu.