info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İçişleri Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut : 1977 deki olaylar aydınlatılmalı

İçişleri Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, hükümetin yaptığı düzenleme ile 1 Mayıs ın tatil ilan edildiğini hatırlatarak, 1977 deki 34 kişinin öldüğü olayların aydınlatılması gerektiğini söyledi.

İçişleri Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, hükümetin yaptığı düzenleme ile 1 Mayıs ın tatil ilan edildiğini hatırlatarak, 1977 deki 34 kişinin öldüğü olayların aydınlatılması gerektiğini söyledi.

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyon Başkanı Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, meclisin 1 Mayıs ı tatil ilan etmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. AK Parti Hükümeti nin yaptığı düzenlemeyle 1 Mayıs ı tatil ilan ettiğini açıklayan Akbulut, kavga ve gürültülerle anılan 1 Mayısların artık barış havasında kutlanacağı söyledi.

Yıllardır 1 Mayıs ın işçi emekçi dayanışma günü olarak kutlanamadığını belirten Akbulut, "29 yıldır 1 Mayıs işçi ve emekçilerin tatil günü olamadı. Nice hükümetler geldi geçti ama bir türlü 1 Mayıs ın tatil edilmesiyle ilgili çalışma yapılamadı.

Hükümetimiz tarafından 1 Mayıs ın tatil ilan edilmesi önemli bir açılım. Bütün dünyada bu gün tatildi. Bizim ülkemizde 29 yıldan beri kutlanamıyordu. Büyük bir eksiklik giderildi. Artık işçi emekçi kardeşlerimi bugünü tatil olarak kutlayacak. Bir Mayıs ın Avrupa ya entegre olma yolunda önemli bir adım olduğunu belirten Akbulut, "Hükümetimiz tarafından yapılan bu düzenleme Avrupa yolunda iyi bir adımdır. 1 Mayıs dünyanın birçok yerinde tatil olarak kutlanıyordu. Ülkemizde tatil olarak kutlanmaması büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek için hemen çalışmaya başladık. Hummalı bir çalışmayla 1 Mayıs ı tatil ettik. Tüm işçi ve emekçi kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsum." dedi. İşçi sendikalarının Taksim konusunda ısrar etmeleri anlamsız bulduğunu kaydeden Akbulut, yerin önemli olmadığını önemli olanın bugünün bayram olarak kutlanması olduğunu söyledi.

1977 yılındaki kutlamalarda 34 emekçinin hayatını kaybetmesinin halen üzüntü verici bir hadise olduğunu belirten Akbulut, "1977 yılında 34 işçimizin çalışanımızın kaybedilmesi halen yüreğimizi burkuyor. Bu facia ile ilgili olarak bir araştırma yapılması lazım. Bu facianın sorumluların ortaya çıkarılması lazım. Kim nasıl nereden ateş etti. Bunun aydınlatılması gerekir. Sırf bugünü bahane ederek ısrarla Taksim denmesini de çok anlamlı bulmuyorum. Önemli olan bugün tüm Türkiye de bütün dünyada yaşanmasını sağlamaktır.

Dünyada kutlanan bugünü bizde bundan sonra devletin resmi tatili olarak yaşayacağız. Önemli bir adım atılmıştır. Taksim için ısrarları anlamsız buluyorum. O konuda İstanbul un yetkililerinin karar vermesi lazım. Bugün tüm dünyada bir dayanışma ve barış günü olarak kutlanıyorsa, Türkiye de de bu şekilde kutlanmasını umuyorum. Eski bir mayıslar artık geride kaldı. Kavgayla değil, sevgiyle barışla kucaklaşarak kutlanmasını diliyorum" şeklinde konuştu.