info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İçme Suyu İsale Hattı ve 5000 Tonluk Su Deposu Açıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa İlçesi Hürriyet Mahallesi’nde “İçme Suyu İsale Hattı ve 5000 Tonluk Su Deposunun Açılış Töreni"ni gerçekleştirdi.

Hürriyet Mahallesi Çandarlızade İbrahimpaşa Caddesi’ndeki açılışa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Oral Karakaya, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Birim Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, “Bugün açılışını yaptığımız bu tesis ile Süleymanpaşa İlçesi, Hürriyet Mahallesi’nin yüksek yerleri ile Alkaya,  Değirmenaltı Mahallelerinde yaşanan su sıkıntılarının önüne geçilebilmesi, şehir şebeke suyunun klorlanmayan bölgelerinde klorlama yapılması ve halkımıza sağlıklı ve içilebilir kalitede su verilmesini hedefliyoruz. Bu tesis günümüz modern teknolojileriyle Tekirdağ iline yakışır bir şekilde gerçekleştirilmiştir. Yapımı tamamlanmış olan 5000 m3 betonarme gömme su deposu, Çorlu ve Aşağı Sevindikli’de bulunan su kuyuları ile yapımı devam eden Naip Mahallesi barajından beslenecek. Ayrıca SCADA otomasyon sisteminin de mevcut olduğu depoda uzaktan takip ile izleme yapabileceğiz.” dedi.
 
Eşkinat: “Tekirdağ’ın çehresi değişiyor”
 
Dr. Şafak Başa’nın konuşmasının ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bugün laf değil iş üretilen bir gündür. Burada yapacağımız açılış, iş yapıldığının bir nişanesidir. Adım adım gerçekleştirilen açılışlarla Tekirdağ’ın çehresi değişiyor. Çalışmalar belki gözle görülmüyor. Ama biz tüm bu çalışmalar sonuçlandığında bu şehirde daha insancıl, daha çağdaş yaşamaya devam edeceğimizi biliyoruz. İnanıyoruz ki Süleymanpaşa bu projelerle benim gibi burada doğmuş, büyümüş ve halen yaşayan vatandaşların cenneti olacaktır. Çünkü Süleymanpaşa’nın arkasında çok duyarlı bir Büyükşehir Belediyesi var.” sözlerini söyledi.
 
Albayrak: “Su sıkıntısı en aza inecek”
 
Son olarak konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “ Bugün burada güzel bir projemizin daha sonuca ulaşmasının sevincini yaşıyoruz. Sayın Başa’nın da söylediği gibi Hürriyet Mahallesi’nde açılışını yaptığımız bu depo ve isale hattı ile su kesintisi sıkıntısını yok denecek kadar aza indirgemeyi hedefliyoruz.” dedi.
 
“Bütün ilçe belediyelerimizin arkasındayız”
 
Albayrak konuşmasını, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Süleymanpaşa’nın arkasında olduğumuz kadar diğer bütün ilçe belediyelerimizin de arkasındayız. Her adımımız halkımızın ve gelecek nesillerin daha iyi şartlarda yaşaması içindir. Bu hizmetlerin ardı arkası kesilmeyecek. Tekirdağ olarak önümüzde “Hani hizmet nerede?” diyenlerin başını döndürecek bir 2016 ve 2017 yılı göreceğiz. İnsan odaklı sosyal demokrat bir belediye olarak görev süremizin sonunda bu başarıların galibi biz değil, bizi buraya getiren halkımızın olacaktır.” diyerek noktaladı.
 
Konuşma sonrası İçme Suyu İsale Hattı ve 5000 Tonluk Su Deposunun açılış kurdelesi kesilerek tesis gezildi. Başkan Albayrak tesisin işleyişi ile ilgili Dr. Şafak Başa ve yetkililerden bilgi aldı.