info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İhaleye Fesat Davasında Rüşveti İtiraf Ettiler

Tekirdağ’da şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla 9’u tutuklu 15 kişinin yargılanmasına başlandı. Firma ortağı 2 kişi, belediye görevlilerine zorlamayla birçok kez rüşvet verdiklerini itiraf etti.

Tekirdağ’da şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla 9’u tutuklu 15 kişinin yargılanmasına başlandı. Firma ortağı 2 kişi, belediye görevlilerine zorlamayla birçok kez rüşvet verdiklerini itiraf etti.
5 Nisan 2013 tarihinde Tekirdağ Belediyesi’ne şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırıldığı iddiasıyla yapılan operasyonda, gözaltına alınan 20 kişiden 2 belediye başkan yardımcısı Haldun G., Eyüp Y., ihaleyi alan firma ortakları Salih T., Süleyman G., belediye mali işler müdürü Zeki S., belediye temizlik müdürü Hasan Ç., belediye destek hizmetleri müdürü Günnur V., ihaleyi alan firmanın temizlik müdürü Hasan Ç., ihalede elenen temizlik firması sahibi Hüsnü A. tutuklanmış, 8 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
Davanın ilk duruşması Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davaya 9 tutuklu, 8 tutuksuz sanıkla birlikte 15 avukat ve sanıkların yakınları katıldı. Kimlik tespitinin ardından davanın 87 sayfalık iddianamesi hızlı okuma uzmanı tarafından okundu. İddianamede temizlik ihalesini alan firmanın çıkma parası adı altında ihaleye katılan diğer firmalara, başkan yardımcılarına ve belediye çalışanlarına çeşitli zamanlarda para verdiği öne sürüldü. Duruşmada zanlıların avukatları polisin yaptığı teknik takibin yasalara uygun olmadığını iddia ederek delillere itiraz etti. Avukatların itirazı mahkeme tarafından reddedildi.
Savunmasını yapan ihaleyi alan firmanın ortaklarından Salih T., “İhaleyi alamayan firmalar ihalenin şartlarını taşımadığı için elendi. Biz bu firmalara herhangi bir para vermedik. Polisteki ve savcılıktaki ifademde firmalara para verdiğimi söylemiştim. Şimdi bu ifademi değiştiriyorum. Hiçbir firmaya para vermedim. Polisteki ve savcılıktaki ifademde başkan yardımcısı Eyüp Y.’ye de rüşvet verdiğimi söylemiştim. 55 bin TL verdiğimi söyledim. Ben bu parayı babama verdim. Ben kesinlikle Eyüp Y.’ye de rüşvet ve para vermedim” dedi.
Zorlama ile kendisinden belediye başkan yardımcısı Haldun G.’nin rüşvet aldığını itiraf eden Salih T., “Gönüllü hiç kimseye para vermedim. Zorlama sonucu başkan yardımcısı Haldun G. ve temizlik işleri müdürü Hasan Ç.’ye miktarını ve zamanını hatırlamadığım dönemlerde birçok kez rüşvet verdim. Diğer başkan yardımcısı Eyüp Y. ve mali işler müdürü Zeki S.’ye herhangi bir para vermedim” dedi.
Başkan Yardımcısı Haldun G.’ye birçok kez ödeme yaptığını kaydeden şirket ortağı Süleyman G., “Başkan yardımcısı Haldun G. benden birçok kez sosyal amaçlı para istedi. Biz genelde bu paraları vermemeye çalıştık. Ama bizi zorladılar. İşlerimizi durdurmakla tehdit ettiler. Ben çok kez şehir dışına kaçarak kurtulmaya çalıştım. Ama çok kez verdim. Ne kadar ne zaman verdiğimi hatırlamıyorum. Hasan Ç.’ye de zorlamayla para verdim. Ben şikayetçiyim ve davacıyım. Zaman zaman para vermem konusunda ortalığımla beni zorladılar” dedi.
Hiç kimseden para almadığını iddia eden Başkan Yardımcısı Eyüp Y., “Ben hiç kimseden para almadım. Aldığıma dair delil de yok. Zaten teknik takipte de bir suç unsuru yok. Şirketin ajandasında yer alan şifreli bir kelime yüzünden buradayım. Şirket ortakları da bana bir para vermediklerini söylüyor. Beraatımı talep ediyorum” dedi.
İfadesinde suçlu olmadığını kaydeden başkan yardımcısı Haldun G., “Bana isnat edilen suçları ve delilleri kabul etmiyorum. Ben denetim görevimi yerine getirdim. Hiçbir şekilde para talebim olmadı. Hiçbir şekilde para almadım. Ben görevime dönmek istiyorum. Mahkemeden beraatımı talep ediyorum” dedi.
İhaleye katılacak firma listesini Trakya Tem isimli firmaya vermekle suçlandığını kaydeden destek hizmetleri müdürü Günnur V., “3.5 aylık bebeğim beni evinde bekliyor. 105 gündür evimden ayrı suçsuz yere içeride yatıyorum. Ben ihaleye katılacakların listesini hiçbir kimseye vermedim. Benim bu listeyi verdiğime dair herhangi bir delil yok. Beraatımı istiyorum” dedi.
Duruşmada Hüsnü A., Hasan Ç., Hasan Ç., Zeki S.’nin savunmalarını yapmalarının ardından tutuksuz sanıkların ifadelerinin alınmasına geçildi.