info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İkinci El Otomobil Fiyatına Güvercin

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde Evcil Kanatlı Hayvanlar Sevenler ve Koruyanlar Derneği nde üyesi Özgür Satı, 1.5 yaşındaki Şebap cinsi güvercinini, 15 bin liraya Çanakkaleli bir güvercin severe sattı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde Evcil Kanatlı Hayvanlar Sevenler ve Koruyanlar Derneği'nde üyesi Özgür Satı, 1.5 yaşındaki 'Şebap' cinsi güvercinini, 15 bin liraya Çanakkaleli bir güvercin severe sattı.
 
Özgür Satı, üyesi olduğu Çorlu Evcil Kanatlı Hayvanlar Sevenler ve Koruyanlar Derneği'nin lokalinde 1.5 yaşındaki 'Haydut' adlı güvercini satışa çıkardı. Dernek lokaline gelenlerle sıkı pazarlık yapan Satı, güvercinini Çanakkaleli bir güvercin severe 15 bin lira karşılığında sattı. 30 yıldır kendi imkanlarıyla güvercin beslediğini ve zaman zaman bazı kuşlarını sattığını ifade eden Satı, özelliği olan güvercin fiyatlarının ikinci el otomobil fiyatlarına yaklaştığını söyledi. Güvercinine 'manken' benzetmesi yapan Satı şunları söyledi:
 
"Değerlendirmeleri ağzı, gözü, göğüs sarılığı, ayak paçalarının doluluğuna göre yapılıyor. Fazla uçma özelliği yok ancak podyuma koyup izleyebilirsiniz. 30 yıldır, Şebap cinsi güvercin besliyorum. Yaklaşık olarak 50 çift güvercinim bulunuyor. Haydut 1.5 yaşında şu ana kadar 5 ilde yapılan yarışmalarda büyük başarılar elde etti. Güvercin severlerin büyük beğenisi gördü. Lokale Bursa, Antalya, Çanakkale'den almak isteyen güvercin severler geldi. Çanakkale'den gelen bir güvercin severe 15 bin lira karşılığında 'Haydut'u sattım" dedi.