info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Tanıtım Toplantısı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Türkiye de ortalama yılda 1 büyük deprem oluyor.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, 'Türkiye'de ortalama yılda 1 büyük deprem oluyor. Bunda da çok insanımızı kaybediyoruz' dedi.

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Tanıtım Toplantısı, Belediye Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Kemelek, burada yaptığı konuşmada, İl Afet Müdürlüğü'nün yeni bir kurum olduğunu söyledi.

Müdürlüğün, 3 ayrı teşkilatın tek bir çatı altında birleşerek oluşturulduğunu bildiren Kemelek, bu müdürlükten önce sivil savunma müdürlüklerinin olduğunu belirtti.

1. ve 2. Dünya Savaşı sırasında, cephe gerisindeki yaralanmaların veya ölümlerin daha fazla olduğunu anlatan Kemelek, özellikle 2. Dünya Savaşı'ndan sonra ülkelerde sivil savunma teşkilatlarına büyük önem verildiğini ifade etti.

Savaş tehdidinin dünyadan kalkmadığını belirten Kemelek, dolayısıyla sivil savunmanın öneminin azalmadığını bildirdi.

Kemelek, şöyle konuştu:

'Zamanla felaketlerin çeşitleri çok değişmiş. Felaket çeşitlenmesiyle karşı karşıyayız. Dolayısıyla sivil savunma teşkilatları bu tür felaketlere yeterli gelmiyor. Türkiye'de ortalama yılda 1 çok büyük deprem oluyor. Bunda da çok insanımızı kaybediyoruz. Bundan dolayı 1999 depreminden sonra Başbakanlık Acil Durum Genel Müdürülüğü kuruldu ama bu yine yeterli olmadı. Hepsinin tek bir çatı altında birleşmesi gerekliliğine inanıldı. 2009 yılında 5902 sayılı kanunla tek bir çatı altında bütün afet işlerine bakan kurumlar birleştirildi. Uygulamada pratiklik olsun diye kurumu doğrudan Başbakanlık'a bağladılar.

Yeni kurulan müdürlüğe mevcut çalışanlardan oluşan bir teşkilat kurmak istemediğini anlatan Kemelek, kurulan teşkilatın yeni olmasını ve kurumun benimsenmesini istediğini ifade etti.

Bunun, geçen yıl Tekirdağ'da yaşanan sel felaketinin getirdiği tecrübelerden kaynaklanabileceğini anlatan Kemelek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Teşkilatı yeniden kurduk. Teknisyen ve mühendislerimizin hepsi yeni. Kurumsallaşmak gerekiyor. Ayrıca kurumlar arası dayanışma çok önemli. Biz devlet olarak bir güç hakline gelirsek, bütün güçlükleri kolayca aşabiliriz. Felaketlerde zararların daha az olması için yapıların zamanında iyi hesaplanması gerekiyor. Felaket gelmeden önce çalışmalarımızı iyi yapmalıyız. Hassasiyetlerimizin artması gerekiyor.'

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Recep Erol da slayt gösterisi eşliğinde kurumu tanıttı.

Konuşmaların ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü personeli, sahneye çıkarak kendilerini tanıttılar.

Müdürlük personelinden Dilber Özge, Kemelek'e çiçek hediye etti.