info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlahiyatçı Yazar Konferans Verdi

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri kapsamında İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan ve Medeniyet konulu konferans verdi.

Programa Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, İlçe Müftüsü Mahmut Emin, AK Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Belediye Meclis Üyesi Behçet Güven, AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile Çerkezköylüler katıldı.
 
Programa Grup İsra’nın ilahi programı ile başlandı. Birbirinden güzel ilahileri başarılı bir şekilde seslendiren Grup İsra sonrasında İlahiyatçı Yazar Vehbi Vakkasoğlu, Ramazan ve Medeniyet konulu konferansta Çerkezköylülerin karşısına çıktı. İzleyenleri selamlayarak konuşmasına başlayan Vehbi Vakkasoğlu, sözü Ramazan’ın manevi atmosferine getirdi. Takvime göre Ramazan’ın ilk haftasında bulunduklarını söyleyen Vakkasoğlu, “Ramazan takvim anlamında geldi de acaba gönüllerimize geldi mi?’ diye sordu. Orucun kişileri melekleştirdiğini söyleyen Vakkasoğlu, “Oruçlu ile meleklere benziyoruz. Onun için Ramazan’ı çok iyi değerlendirmeliyiz.’’ Dedi.
Kalbin gıdasının sevgi olduğunu ifade eden Vakkasoğlu “Hep aynaya bakıyoruz ama acaba gönlümüze bakıyor muyuz? Asıl önemli gönül güzelliğidir. Ramazan’da gönül güzelliği yüzümüze de yansımalıdır. İşin gerçeğinde içinizin güzelliği dışa yansır.’’ Şeklinde konuştu. Ramazan ayının bir adının da rahmet ayı olduğunu vurgulayan Vakkasoğlu “Ramazan’da oluk oluk rahmet yağıyor. Ama bu rahmet acaba gönlümüze geliyor mu? Bunun için gönül kabının temiz olması gerekir. Gönlümüz, Ramazan öncesindeki gibi kir ve pas içerisinde bulunuyorsa rahmetin bir zerresi bize uğramaz. Ramazan’da gönlümüzü temizleyelim, kimseyle kırgın olmayalım. Biz kendimizi temizleyelim ki, gönlümüz rahmetten nasibini alsın’’ şeklinde konuştu.
 
Vakkasoğlu, Ramazan ayını ucuzluk fuarına benzeterek, Ramazan ayının ruhuna uygun olarak değerlendirilmesi tavsiyesinde bulundu. Allah’ın rahmetinden asla umut kesilmemesi gerektiğini söyleyen Vehbi Vakkasoğlu “Peygamber Efendimiz, bir hadisi şerifinde '' Ramazan ayına eriştiği halde günahları affedilmemiş olan insanın burnu sürtülsün’’ buyuruyor. Ramazan ayında şeytanlar bağlı, cennetin yolu açık. Saha ve taraftar avantajı bizde. Eğer bu durumda da boş kaleye gol atamazsak ne mazeret üreteceğiz.’’ Şeklinde konuştu.
Tüm ön yargılar ve farklılıklardan arınarak Allah’ın varlığı ve birliği etrafında kenetlenilmesi gerektiğini ifade eden Vakkasoğlu “Farklılıkları Allah’ın birlik ve beraberliği çerçevesinde eritirsek ülkemiz de Cennet bahçesine dönüşür.’’ dedi.
 
Ramazan Medeniyeti’ni ‘vererek alma kültürü olarak tanımlayan’ Vehbi Vakkasoğlu, İslam’ın 5 şartından biri olan zekata da değindi. Vakkasoğlu, ‘Zekat, fakir ile zengin arasındaki köprüdür’ diyerek “Bu köprüyü yıkmayalım, destekleyelim.’’ Şeklinde konuştu.
Ailelere Ramazan’da çocuklarına oruç turturmaları tavsiyesinde bulunarak sözlerini sürdüren Vakkasoğlu “Çocukların en sevdiği ibadet, oruç ibadetidir. Çocuklarımız eğer oruç tutabiliyorlar, tutabildikleri kadar oruç tutsunlar. Çocuklarımıza Ramazan’ı yaşatalım, hissettirelim. Çocuklarımızı teravihe götürelim, O atmosferi içlerinde yaşasınlar. Ramazan’da ağzımıza giren helal olsun, ağzımızdan çıkan da helal olsun. Özellikle kalp kırmaktan kaçınalım.’’ dedi.
 
Vakkasoğlu Ramazan’da herkesin günaha karşı kepenkleri indirmesini isteyerek şöyle devam etti: “Dedikoduya kulaklarımızın, harama karşı gözlerimizin, gıybete karşı dilimizin kepenklerini indirilelim. Güzel düşünelim, güzel yaşayalım.’’
Konuşmasının son bölümünde dinleyenlere huzur için ‘3 M’ tavsiyesinde bulunan Vehbi Vakkasoğlu “Muhasebeci olun, kendinizi hesaba çekin. Mücadeleci olun, şeytan ve nefsinizle mücadele edin. Nefisle mücadele en büyük savaştır. Onunla yapılan savaşı kazanamazsak bir şeyi başaramayız. Murakebeci olun, kendinizi kontrol altında bulundurun.’’ İfadelerine yer verdi.
 
Konferansında günlük hayattan da örnek veren Vehbi Vakkasoğlu konferansın sonrasında kitaplarını imzaladı. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de konferansın ardından Vehbi Vakkasoğlu’na teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.