info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlk Adım Programı ile 53 Bin Anne ve Çocuğa Ulaşılacak

Türkiye Vodafone Vakfı nın okul öncesi eğitime destek için Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile yürüttüğü İlk Adım Programı kapsamında 2010-2011 eğitim öğretim yılında yeni anasınıfları açılacak.

Türkiye Vodafone Vakfı nın okul öncesi eğitime destek için Milli Eğitim Bakanlığı ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) işbirliği ile yürüttüğü İlk Adım Programı kapsamında 2010-2011 eğitim öğretim yılında yeni anasınıfları açılacak. Eğitimcilerden de büyük ilgi gören programla 53 bin anne ve çocuğa ulaşılıp eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Programa bu yıl dahil edilen okullardan Gaziantep Ömer Humanızlı İlköğretim Okulu nu ziyaret eden Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, okulda eğitim gören çocuklarla vakit geçirerek yetkililerden bilgi aldı.

İlk Adım ile ilgili açıklamalarda bulunan Serpil Timuray, Türkiye de imkânsızlıklar ve bilinç eksikliği yüzünden her üç çocuktan yalnızca biri okul öncesi eğitim görebiliyor. Vodafone Türkiye olarak, çocukların gelişimlerinin en kritik olduğu okul öncesi döneminde her çocuğun hayata eşit şartlarda başlamasını sorumluluk çalışmalarımızın kalbinde tutuyoruz. Bu kapsamda Türkiye Vodafone Vakfı ve AÇEV işbirliğinde yürütülen İlk Adım Programı ile okul öncesi eğitime erişimin ve bilinirliğin düşük olduğu illerimizde hayata eşit fırsatlarla başlayamayan çocuklarımız için nitelikli bir okul öncesi eğitim sağlamayı ve bu konudaki farkındalığı arttırmayı hedefliyoruz. 2007 den beri okul öncesi eğitim alanında yaptığımız yatırımlarla 53 bin çocuk ve annemizi kucaklıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. dedi .

2010-2011 eğitim öğretim yılında toplam 112 okulun programa dahil edildiğini belirten AÇEV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Göksel ise şunları kaydetti:

Geçtiğimiz eğitim döneminde başladığımız program kapsamında, 2010-2011 eğitim yılı için Adıyaman, Çorum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kastamonu, Kayseri, Şırnak, Tekirdağ ve Zonguldak illeri seçildi. Bu illerde yer alan toplam 112 okulun anasınıfları donatıldı ve ideal fiziki şartları yeni eğitim yılı öncesi tamamlandı. Program kapsamında ilk olarak bu okullarda görev yapan anasınıfı öğretmenine müdürlerine alanlarında daha donanımlı hale gelmeleri, uygulamalarını birebir etkileyecek bilgi ve beceriler kazanmaları için farklı eğitimler verildi. Program da anne ve çocuklara yönelik olarak, Anne Destek Programı ve Çocuk Eğitim Programı eğitimleri de yer alıyor. Böylece 2007 den beri okul öncesi eğitim alanında yaptığımız yatırımlarla 53 bin çocuk ve annemizi kucaklıyor olacağız.

30 dan fazla ilde uygulanan İlk Adım Programı kapsamında 414 anasınıfına ulaşıldı. Gaziantep te toplam 10 anasınıfı donatılarak ve ideal fiziki şartları tamamlandı. Programla bu yıl sadece Gaziantep te yaklaşık 250 çocuk ve 500 ebeveyne gidilecek.