info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İlksan Seçimleri Yine Türk Eğitim Sen in

İlkokul öğretmenlerinin üye olduğu, kısa adı İLKSAN olan yardım sandığının 4 yılda bir yapılan delege seçimleri 28 Nisan Cumartesi günü ilimizde de gerçekleşti.

İlkokul öğretmenlerinin üye olduğu, kısa adı İLKSAN olan yardım sandığının 4 yılda bir yapılan delege seçimleri 28 Nisan Cumartesi günü ilimizde de gerçekleşti.

İlimizdeki İlksan üyeleri önceki seçimdeki olduğu gibi, bu seçimde de Türk Eğitim-Sen delege adaylarına destek verdi. İlimizde seçilen 11 delegenin 7’ sini Türk Eğitim-Sen, 2’ sini Eğitim-Sen 1’ ini Eğitim-İş, 1’ ini de Eğitim Bir-Sen aldılar. Bu seçim sonuçlarına göre Ankara’ ya ilimizden gönderilecek 3 delegeyi de Türk Eğitim-Sen kazanmış oldu.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN, ilimizdeki sonuçlara göre 11 delegeden 7’ sini kazandık. Tahmin ettiğimiz gibi üyelerin büyük bir çoğunluğundan destek gördük ve bu başarıyı elde ettik. Türk Eğitim-Sen olarak Türkiye genelinde de,   şu an için 120’SİNİ Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir Sen 28’ini, Eğitim Sen ise 29’unu almış görünmektedir.

Geriye kalan 17 ildeki 45 delege ie sendikalar arasındaki uzlaşmaya göre belirlenecektir.

Ancak, Türk Eğitim-Sen kazandığı 120 delege ile şimdiden çoğunluğu sağlamış durumdadır. İLKSAN seçimlerinin sonuçlarını çok iyi değerlendirmek gerekmektedir. İLKSAN’da yalanla, iftira ile bir sonuç alınamayacağını, bilhassa bir sendika görmelidir. Bu sendika, kendilerine inanmayan, korkutarak üye yaptığı, gönüllerinde yer edinemediği ve güvenini sağlayamadığı insanlarla bir sonuç alınamayacağını artık kavramalıdır.

Yalan ve karalama kampanyası ile; öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının oluşturduğu ve 1996′dan bu yana, çok iyi yönetilen İLKSAN’ı ele geçirmeleri mümkün olmamıştır. Eğitim çalışanları, Türk Eğitim-Sen ‘i destekleyerek, İLKSAN’da istikrara devam demiştir. Namuslu insanlara çamur atanların kendi pisliğinde boğulacağını söylemiştik. Aynen, öyle de oldu ve kendi açtıkları çukurda boğuldular. Yaptıkları karalama ve iftira kampanyası ile kendi üyelerini dahi, aleyhlerine çevirmiş, kendi üyelerinden bile itibar görememişlerdir.

Türk Eğitim-Sen teşkilatı olarak ne kadar ciddi sendikacılık yaptıklarını, eğitim çalışanlarının, ne kadar güvenini sağladıklarını bir kere daha dost, düşman her kese göstermiştir. Türk Eğitim-Sen olarak, tüm yöneticilerimize, üyelerimize, üyemiz olsun, olmasın bize güvenen ve destek veren tüm eğitim çalışanlarına yürekten teşekkür ediyoruz’’ dedi.