info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İmar ve Kamulaştırma Eğitimi Gerçekleştirildi

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Ocak ayı etkinlik programı Çorlu da düzenlenen İmar ve Kamulaştırma Eğitimi ile tamamlandı.

 

Doğu Batı Trakya Belediyeler Birliği Ocak ayı etkinlik programı Çorlu'da düzenlenen ''İmar ve Kamulaştırma'' Eğitimi ile tamamlandı.
 
2013 yılının ilk Eğitim Semineri için Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç;
"Belediyelerimizin en önemli yerel hizmetlerinden biri olan İmar konusunu odak alan eğitimimizi Çorlu Belediye Başkanlığının ev sahipliliğinde gerçekleştiriyoruz. Birlik Üyemiz Çorlu Belediye Başkanımız Ünal BAYSAN ve ekibine, Çalıştaya yaptıkları katkılarından dolayı Birliğimiz adına teşekkür ederim.
TRAKYAKENT Belediyeler Birliği olarak, 2012 yılında olduğu gibi 2013 yılı boyunca da üye belediyelerimize eğitim alanında hizmet verebilmek için, belediyelerin teknik ve mali kapasitelerini karşılamayı amaçlayan bir eğitim takvimi oluşturduk. TRAKYAKENT’ in üye belediyelerinin personellerine daha kapsamlı hizmet vermesini amaçlayan bu çalışmalarımız her ay ayrı bir üyemizin ev sahipliğinde, çeşitli eğitim başlıkları altında konuların ilgilileri ile 2013 yılı boyunca paylaşılmaya devam edecektir.
Belediyelerimizin kendi taleplerinden oluşan eğitim başlıklarımız altında bir araya gelen aynı görev koluna taraf personellerimiz aynı zamanda karşılıklı iletişim, deneyim paylaşımı ve kurumlar arası iyi uygulamaları da süreçte yakalama imkanı bulmaktadır. Bu gerekçelerle beraber gerçekleştirdiğimiz eğitimlere göstermiş olduğunuz katılımlar, eğitimlerden edindiğiniz güncel bilgileri görev aldığınız kurumlarda uygulamaya geçirme çalışmalarımız aynı zamanda ‘’Birlikte Büyüdüğümüzün’’ göstergeleri olacaktır.
Çorlu'da gerçekleştirdiğimiz eğitim programımız İmar ve Kamulaştırma kanununu hedeflemiş olup bu kapsamda; kamulaştırma şekillerine, kamulaştırmada izlenilecek yollara ve 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılacak Kamulaştırma İşlemlerine dair konuları içermiştir.
Eğitimlerimizin tüm katılımcılara yararlı olmasını diler, saygılarımı sunarım." dedi.
 
TRAKYAKENT'i Çorlu’da Ağırlamak Bizim İçin Onurdur
TRAKYAKENT' in Eğitim programında açış konuşması gerçekleştiren Çorlu Belediye Başkan yardımcısı İlhan Çolpan '' Öncelikle Çorlu Belediye Başkan Ünal Baysan'ın selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Kendileri yoğun toplantı programları nedeni ile katılamadılar. Trakyakent'in yılın ilk etkinlik programını Çorlu'da gerçekleştirmesi memnuniyet verici. Birliğimizi Çorlu'da ağırlamak bizim için onur verici ve bu eğitimlerin devam etmesini temenni ediyorum'' dedi.
 
Yerinde ve Zamanında Yapılan Eğitimler Temel Amacımız
Açılış konuşmasını gerçekleştiren TRAKYAKENT Birlik Müdürü Sinan Çetiz '' 2000 yılında kurulmuş, Birliğimiz 2009 yılından itibaren belirgin bir yükseliş göstermiştir. Üye sayısına bakıldığında küçük bir belediyeler birliği görünen Birliğimiz, gerek bir Sınır Bölge Birliği olması, gerek Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Encümen Üyesi Belediye Başkanlarımızın oluşturduğu vizyon ve misyon sayesinde Türkiye'deki en aktif Belediye Birliklerinden bir tanesi olmayı başarmıştır.
Göreve geldiğimiz ilk günlerde idari ve insan kaynakları konularında bazı değişiklikler yaptık. Yerinde yapılan etkinlikler içerisinde olmaya gayret ettik bütün bunları planlarken bazı ilkeler belirledik, geriye dönüp baktığımızda çok haklı konuları hedeflediğimizi ve gerçekleştirdiğimizi görmekteyiz. Birlik Başkanımızın bu kapsamda kararlılıkla sürdürdüğü ''Yerinde Etkinlik ve Tanınırlık'' ilkemiz en önemli kavramımız oldu. İki anlam yüklediğimiz bu kavramın birinci anlamı; Üye Belediyelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimleri yine kendi ev sahipliklerinde, her ay ayrı bir il, ilçe ve belde de olmak üzere gerçekleştirdik. İkinci yüklediğimiz anlam; Birliğin kaynaklarını verimli ve yerinde kullanarak Birliğimizin tanınabilirliliğini artmasını sağlamaktır. Biz de bunu sağlayabilmek için Birliğimize maksimum faydalar getirecek özgün çalışmalar içerisinde yer aldık. Geri döndüğümüzde ses getirmemiş, bize fayda sağlamamış hiç bir çalışmamız yoktur'' dedi.
 
Günübirlik gerçekleşen ''İmar ve Kamulaştırma'' eğitimi, öğleden önce İmar Kanunu öğleden sonra ise Kamulaştırma Kanunu ve Uygulama Örnekleri konuları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Ömer Cem Aysan ile katılımcılarla paylaşılmıştır.
 
Yüksek bir katılımla gerçekleşen etkinlik programı katılımcılar tarafından ilgiyle karşılanmıştır.