info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşçi Giriş-Çıkışlarını Bildirmeyen İşyerlerine Devlet Yaptırım Uygulayacak

İşçi Giriş-Çıkışlarını Bildirmeyen İşyerlerine Devlet Yaptırım Uygulayacak

   1774 Sayılı Kimlik Bildirim Kanunu’nun 8’inci maddesi gereği sigortalı işçi çalıştıran kurum ve işyerleri, işçilerin giriş ve çıkışlarını emniyet birimlerine bildirmeleri gerektiğini ifade eden Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay, yaptığı açıklamada 13.07.1974 tarih ve 14944 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 1774 sayılı Kimlik Bildirim Kanunu’nun 8. maddesi gereği işyerlerinde sigortalı işçi çalıştıran kurum ve kuruluşlar, işçilerin giriş ve çıkışlarını emniyet birimlerine (polis veya jandarma) bildirmekle yükümlüdür. Kanunun uygulanmasında bugüne kadar aksaklıklar yaşandığı ancak, bu aksaklıklar giderilerek yeniden uygulanmaya başlanılmıştır.
 Her işveren 2 adet İşletmeci Kimlik Bildirme Belgesi (Form-1), 2 adet Çalışanlara ait Kimlik Bildirme Belgesi (Form-2) dolduracak ve bir klasör ile birlikte İşyeri ruhsat fotokopisi, Vergi Levhası Fotokopisi ve Çalışan tüm personele ait Kimlik fotokopilerini Emniyet Birimlerine teslim edecektir.  İşçi giriş ve çıkışlarını Emniyet birimlerine bildirmeyen işyerlerine her işçi için 26.00 TL. cezai yaptırım uygulanacaktır.
 Üyelerimiz İşletmeci Kimlik Bildirme Belgesine (Form-1) ve Çalışanlara ait Kimlik Bildirme Belgesine (Form-2) Web sayfamızdan ulaşabilir.  http://www.tekirdagtso.org.tr/