info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşçi Partisi nin Yürüyüşüne Polis Engeli

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde basın açıklaması yapan ve daha sonra Yurtseverlere Özgürlük, Ak Parti Anayasasına Hayır sloganı ile Silivri ye yürüyüşe geçmek isteyen İşçi Partisi üyelerine polis müdahale etti.

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde basın açıklaması yapan ve daha sonra Yurtseverlere Özgürlük, Ak Parti Anayasasına Hayır sloganı ile Silivri ye yürüyüşe geçmek isteyen İşçi Partisi üyelerine polis müdahale etti.

Çıkan olaylarda İşçi Partisi Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi Zafer Şen inde aralarında bulunduğu 5 partili gözaltına alındı.

Yurtseverlere Özgürlük, Ak Parti Anayasasına Hayır adı altında düzenlenen yürüyüş için sabah bir grup İşçi Partili, Edirne den Silivri Cezaevi ne doğru yürüyüşe geçti. Yol üzerinde Babaeski ve Lüleburgaz da basın açıklaması yapan grup, daha sonra Çorlu ya geldi. Atatürk Meydanı nda 150 partilinin karşıladığı grup, burada basın açıklaması yaptı.

MKK üyesi Zafer Şen, Türkiye 300 yıldır Avrupa ve ABD merkezli emperyalizme ve onların ülke içindeki işbirlikçileri ile mücadele ediyor. AB ve ABD merkezli saldırının günümüzdeki adı Ergenekon tertibi dir. Ergenekon tertibinde 3 yılı geride bıraktık. Genel başkanımız Doğu Perinçek ve yöneticilerimizin tutukluluk halleri 2,5 yılı aştı. Silivri de bulunan yurtseverler şu an suçumuzu söyleyin diye haykırmaktadırlar. İşçi Partisi olarak bu anayasaya hayır demek için ülkemizin bağımsızlığı için 21 Ağustos 2010 günü Silivri ye bir yürüyüş başlattık. Ülkemizin her köşesinden 15 ayrı noktadan dün yürüyüş başlamıştır. Bugün akşam Silivri de tüm partililerimiz ve yurtseverler buluşacaktır. 23 Ağustos 2010 günü Silivri kent merkezinden Silivri Ceza İnfaz Kurumu na yürüyeceğiz dedi.

Basın açıklamasının ardından grup ellerindeki dövizleri bırakarak toplu halde Omurtak caddesi üzerinde yürümek istedi. Ancak polis bu yürüyüşe izin vermeyince tartışma çıktı. Ancak grup yürüyüşe geçince polis ekipleri müdahale etti. Çıkan arbede sonrası MKK üyesi Zafer Şen in de aralarında bulunduğu 5 partili Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü nde gözaltına alındı. Diğer partililer ise otobüslerle ilçeden uzaklaştırıldı.