info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşçiler Asgari Zamları Protesto Etti

Çorlu da Yaklaşık 300 Kişi Hükümetin Asgari Ücret Yaptığı Zammı Protesto Etti.

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde sendikalar ve siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişi hükümetin asgari ücret yaptığı zammı protesto etti.

Çorlu Omurtak Caddesi üzerindeki Tonguçlar Meydanı'nda buluşan işçiler ellerine aldıkları döviz ve pankartlarla Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Yaklaşık 200 polisin görev yaptığı Cumhuriyet Meydanı'nın da tek tek üzerleri aranarak meydana alınan işçiler burada hükümet aleyhine sloganlar attı. Protesto eyleminde işçiler adına konuşan Meryem Koşer, elektrik hatlarının büyük patronlara 'peşkeş' çekildiğini öne sürerek şunları kaydetti:

"Son büyük Özelleştirme ile kullandığımız elektrik hatları büyük patronlara peşkeş çekilerek onların insafına terk edilmiş durumdadır. Bu ay belirlenecek olan asgari ücret, hepimiz biliyoruz ki sadece patronların istediği doğrultuda belirlenecektir. İşçilere, emekçilere bu hükümet sefalet ücreti kölece çalışma ve yaşam koşulları öneriyor. Emekçiler, işçiler elbette bu hayat şartlarından memnun değildir. Çorlu'da son aylarda yaşanan işçi direnişleri bize göstermektedir ki işçiler için bu hayata katlanmak ve sürdürmek artık mümkün değildir. Hükümetin bize gördüğü yüzde 4'lük artış bugün 20 TL etmektedir, bu kime yeter. Biz daha yaşanabiliri bir asgari ücretle çalışmak istiyoruz"

Protesto eylemine Emek Partisi, Türkiye Komünist Partisi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, sendikalar ve fabrika işçileri de destek verdi. Eylemciler konuşmaların ardından müzik eşliğinde halay çekerek şarkılar söyledi. Yaklaşık bir saat süren eylemde protestocular olaysız bir şekilde dağıldı.