info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

IŞİD, Suriyelilere Gönderilen Yardımları Gasp Ediyor

IŞİD militanlarının son taktiği; yabancı ülkelerden Suriyelilere gönderilen yardımlara el koymak. Örgüt, bu yardımları kendi bayrağı altında yeniden dağıtmayı amaçlıyor.

IŞİD kontrolündeki yerlerde çalışan yardım ajanslarının temsilcileri The Wall Street Journal’a konuştu ve bir yandan çalışanlarının örgüt tarafından göz altına alınması sorunuyla uğraşırken, diğer yandan da yardımların gasp edilmesi sorununu gidermeye çalıştıklarını anlattı.
 
Yardım çalışanları, pazar günü Peter Kassig’in infaz videosunun yayınlanmasının ardından, IŞİD’in elinde bir yabancı, altı da Suriyeli yardım işçisinin olduğuna inandıklarını söyledi.
 
İngiliz David Haines ve Alan Henning gibi iki yardım çalışanı, IŞİD tarafından öldürüldü. Yardım yetkilileri ve Batılı diplomatlar, ABD’li bir kadın yardım işçisinin örgütün elinde olduğunu söyledi.
 
Batılı bir yardım ajansıyla çalışan bir Suriyeli, “Şu anki durum şöyle: İnsanlar ya yiyecek, ilaç ve desteksiz bir şekilde kalıyor ya da IŞİD onlara istediklerini veriyor” diye konuştu.
 
Çalınan yardımlar arasında Alman hükümetinin en büyük kalkınma ajansının gönderdiği en az 300 bin dolar değerindeki 30 jenatör ve her biri bir ailenin 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanmış 600’ün üzerinde yiyecek yardımı paketleri bulunuyor.
 
Hırsızlıklar, IŞİD militanlarının eline geçme riski bulunan yardımları göndermeye devam edip etmeme konusunda bir karar vermesi gereken bağışçılar için de ikileme neden oluyor.
Kaynak : The Wall Street Journal