info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İsmet Paşa Parkı Yeni Bir Çehre Kazandıracak

Kapaklı Belediyesi tarafından İsmet Paşa Mahallesi’ne yapılacak olan ismet paşa parkının yapım çalışmalarına başlandı.

PARKLAR SOSYAL ALANLAR OLARAK DA SIK KULLANILIYOR
 
Kapaklı Belediyesi’nin önemli projeleri arasında yer alan İsmet Paşa Parkı hakkında bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, şehir parklarının insanların nefes almalarına olanak sağladığını belirterek, “Şehrin içinde yer almasına rağmen gürültüden, karmaşadan, düzensizlikten uzaktır. Şehir dışına çıkamayan vatandaşlarımızın imdadına koşar. Büyük şehirde yaşayan insanların psikolojileri diğer şehirlerde yaşayan insanlara göre daha kolay bozulabildiği için parkların getireceği sosyal etkileşimler ve toplumsal birliktelikler için faydalıdır. Parkların aynı zamanda sosyal alanlar olarak da sık kullanılır. Çocuklarımızın ve ailelerimizin sosyalleşmeleri için en uygun alanlar arasında yer alır. Bu alanlar ilçemizde yaşayan her türden vatandaşımıza hitap ettiği için (Zengini, fakiri, yaşlısı) toplumsal anlamda eşitliğin doğal olarak bulunduğu mekânlardan biridir’’ dedi.
 
PARKLARA OLAN TEVECCÜH YENİ PARKLAR İÇİN YOL HARİTASI OLDU
 
Yeni parkların Kapaklı için bir ihtiyaç olduğuna değinen Mandalı, “İlçemizde yeni parklar önemli bir ihtiyaç olduğu için yapıldı. İlçemizin her köşesinde vatandaşlarımızın rahat edebilmelerini amaçlayarak yaptığımız alanlar bu bağlamda misyonunu tam olarak gerçekleştirmiştir. Her gün parklara akın eden binlerce kişiyi gördüğümüzde heyecan duyuyoruz. Vatandaşlarımızın hayır duaları da bizleri fazlasıyla mutlu ediyor. Mevcut parklarımıza olan yoğun teveccüh bizim daha başka yerlerde de park açmamız için bize yol haritası oldu. Bu kapsamda diğer büyük park projelerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Bu park projelerimizde sona erince İlçemizde yaşayan vatandaşlar için vazgeçilmez alanlar ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
 
PARKLARIMIZ BULUNDUKLARI ALANA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
 
Kapaklı Belediyesi’nin büyük parklar konusunda başından bu yana ciddi bir çalışma içinde olduğunun altını çizen İrfan Mandalı şöyle devam etti; “İlçemizde yeşil alanlar konusunda önemli bir çalışma içinde girdik. Bu kapsamda ilçemizin dört bir yanına yeni parklar yaptık. Parkları yapmamızdaki temel amaç ise vatandaşlarımızın rahatça evlerinden yaya olarak da park alanlarına gitmesidir. Bu hedef doğrultusunda ardı arkasına yapılan parklar hedeflerine ulaştı. Her gün binlerce vatandaşımız parklarımıza giderek vakit geçiriyorlar. Ayrıca giden vatandaşlarımız da memnuniyetlerini bize anlatıyorlar. Bu durum bizleri daha çok mutlu ediyor. Bu hizmetin giderek yayılmasını hedefleyerek yeni parklarımız için de çalışmalarımız devam ediyor. Parklarımız bittikten sonra bulundukları alana daha çok fayda sağlayacak.”
 
17 BİN 50 METREKARE ALAN ÜZERİNDE YAPILIYOR
 
İsmet Paşa Mahallesi’ne yapılacak olan parkın genel özellikleri hakkında da bilgi veren Mandalı, “17 bin 50 metrekare proje alanının yer aldığı parkımızda 1 adet büfe, 1 adet park ve hizmet birimi, 1 adet su deposu, Amfi sahnesi ve oturma alanları ve havuz, bisiklet yolu ve yürüyüş yolları yer alacak” dedi.