info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul Boğazında Malkara Rüzgârı

Malkara Hasköy Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği düzenlediği boğaz turu ile üyelerine ve köylülerine unutulmaz bir gün yaşattı.

Dernek üyeleri ile köyün yaşlılarına ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinliğe bugüne kadar denizi görmemiş, vapura hiç binmemiş köylüler katıldı. Kabataş iskelesinden hareket eden özel yatla kokteyl eşliğinde boğazın eşsiz manzarasını seyrederek mehtaba karşı yemeklerini yiyen Hasköylüler, boğazın gece manzarasını keyifle izleme olanağı buldular. İstanbul Boğazı hakkında kısa bir bilgi sunumunun ardından Dernek Başkanı Levent Özmen yaptığı konuşmada; Derneğin 2006 yılında İstanbul’da yaşayan Hasköylüler tarafından kurulduğunu ve yapılan faaliyetleri anlattı. Özmen; “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen köy pikniklerine ve bugüne kadar iki kez gerçekleştirdiğimiz Çanakkale Turlarına hemşerilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
 
HERKESE SONSUZ TEŞEKKÜRLER
 
Bu yıl içerisinde hemşerimize daha kolay ulaşmak amacıyla bir web sitesi kurduk. Adı www.haskoylulerdernegi.com’dur. Böylece Hasköy’ü tanımak isteyen herkese daha kolay ulaşacağız.  Derneğimize kurulduğu günden itibaren desteklerini esirgemeyen değerli iş adamlarımıza yönetim kurulumuz adına birer plaket vermek istiyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.
 
YAT GEZİSİNDEN KEYİF ALDIK
 
Hasköy Muhtarı Erol Çelebi’de “İstanbul Boğazı'nın bu güzel ortamında bizlere güzel bir gün sağlayan Dernek Başkanımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerine şükranlarımı sunmak isterim. Geldiğimiz noktada derneğimizin katkılarıyla köy görünümünden çıkıp kasaba görünümüne geldik. Bundan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. Tura katılan yaşlılar, yat gezisinden duydukları mutluluğu dile getirerek, “Köyden dışarı çıktığımız yok ara sıra kasabaya gidiyoruz. Televizyonlardan gördüğümüz İstanbul Boğazını ilk defa görme şansını yakaladık. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Dernek Başkanı ve Yönetimine sonsuz teşekkürler. Bizleri buraya kadar hiçbir şey talep etmeden getirdiler. Sağ olsunlar” diye konuştular.
 
PLAKET TÖRENİ
 
Köy hakkında bilgi verilmesi ardından plaket törenine geçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri Başkan Yardımcısı Ruşen Geçek, Genel Sekreter Tuncay Özdemir, Sayman Recep Durmaz ve Asil Üye Kadir Can Derneğe maddi ve manevi yardımda bulunan onursal başkan Adil Gündüz, kurucu dernek başkanı Şemsettin Özmen, Hasköy muhtarı Erol Çelebi, Karma Madencilik, Erkan Pullukçu, Ramadan Özgen, Tuncay Bilgin, Tuncay Erol, Mustafa Erol, Engin Erol, Serdar Fidan, Aydın Fidan, Hamdi Karataş, Şaban Özcan, Kaan Çelik, Nevruz Öz’e plaket takdim ettiler. Plaket töreninin ardından Hasköylüler Müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler. Boğaz turuna Bürokratlar, İstanbul Malkara ve Köyleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Cihat Aytekin ve çok sayıda Hasköylü ve Malkaralı katıldı.