info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu Tekirdağa Geliyor

27 Şubat 2014 Perşembe akşamı saat 19.00’da Üniversitemiz Piramit Salon’da konser verecektir.

İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğunu Tanıyalım.
 
KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
GÜZEL SANATLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İSTANBUL DEVLET TÜRK MÜZİĞİ TOPLULUĞU
 
İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu 1987 yılında Tanburi Necdet Yaşar tarafından Türk Müziği'ni geleneksel icraya uygun şekilde küçük gruplar ile icra etmek amacıyla kurulmuştur.
Topluluk, olgunluk aşamasına gelinceye kadar geleneksel Türk Müziği'nin önde gelen isimleri Bekir Sıdkı Sezgin, Alaeddin Yavaşça, Cinuçen Tanrıkorur ve ihsan Özgen'in önemli katkılarından yararlanmıştır.
 
Başlangıçta 20 sanatçıdan oluşan kadrosu bugün 33 olmuş, ancak küçük grup icrasını temel alan anlayışında değişiklik yapılmamıştır. Bu çerçevede zaman zaman sadece enstrümantal müzik ya da küçük çalgı grubu eşliğinde solist konseri gibi çalışmaları gerçekleştirmektedir. Her ay düzenli olarak verilen periyodik konserlerde ise topluluğun tamamı sahne almakta, zaman zaman istanbul'un tarihi sanat ve konser mekânlarında konserler düzenlenmektedir.
Yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen turnelerde başarılı performanslar sergileyen topluluk, radyo ve televizyon programlarının yanı sıra geleneksel Türk müziğini tanıtıcı çalışmalar yapmakta, CD'ler yayınlamaktadır.
 
Topluluk sanat yönetmenliğini tanburi Necdet Yaşar'ın ardından, beş yıl boyunca neyzen Arif Erdebil sürdürmüştür. 2004 yılından bu yana ise topluluk Dr. Aylin Sengün Taşçı'nın sanat yönetmenliğinde çalışmalarına devam etmektedir.
Kaynak : Murat Ürtekin