info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşten Atılan İşçilere Genel Başkan Desteği

Çalıştıkları Bir Tekstil Fabrikasından Sendikalı Oldukları Gerekçesiyle İşten Çıkarıldıklarını Öne Süren 21 İşçiye, 5 Sendikanın Genel Başkanı ile 450 İşçi Destek Vererek Eylem Yaptı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde çalıştıkları bir tekstil fabrikasından sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını öne süren 21 işçiye, 5 sendikanın genel başkanı ile 450 işçi destek vererek eylem yaptı.

Avrupa Serbest Bölgesi'nde Hindistanlı işadamlarına ait tekstil fabrikasında çalışan 21 Türk işçisi 6 Ocak tarihinde işten çıkarıldı. Sendikalı oldukları için işten çıkarıldığını öne süren işçiler için bugün 450 işçi bir araya gelerek protesto eylemi düzenledi. Eyleme işçilerin yanı sıra Petrol-iş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tekstil İşçileri Genel Başkanı Rıdvan Budak, Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu katıldı.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yoğun güvenlik önlemi altığı eylemde konuşan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, işçilerin işlerinden çıkarılmasının yasal olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Hindistan'dan gelmişler, burada fabrika kurmuşlar ve her türlü sahtekarlığı yapıyorlar. Biz sendikalar ve işçiler olarak burada çok güzel bir manzara ortaya koyduk. Sendikalar olarak, gücümüzü birleştirdik ve bundan sonra beraber gösteri ve miting yapma kararı aldık. Burada Hintli fabrikada işçilerimiz anayasanın kendilerine tanıdığı sendikaya üye olma haklarını kullandıkları için işlerinden atıldı. Bizler, her zaman işçimizin yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz. Net bir şekilde görüyoruz ki, buradaki fabrikalar, çok büyük cirolar yapıyor. Zaten serbest bölgelerin kuruluş mantığı, işçileri sömürmektir."

Deri İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi ise Mısır'daki işçileri örnek göstererek "İş verenler bize Mısırda işçilik 2 doların altında. Oralarda işçilik ucuz buralardaki fabrikalarını o bölgelere taşıyacaklarını söylüyorlardı. Bu anlamda da bizim yasal haklarımızı kullanmayı tehdit olarak kullanıyorlardı. Bugün görüyoruz ki canlarını kurtarmak için uçağa binmek için sıralardalar. Türkiye'ye kaçıyorlar, Türkiye'deki işçileri daha fazla sömürme açısında da Avrupa Serbest Bölgeleri kurup sendika giremez diyorlar" şeklinde konuştu.

Hükümet aleyhine sloganlar atan 450 işçi ise sendikalı olduğu için işsiz kaldıklarını iddia ettikleri arkadaşlarının yeniden işe alınmalarını istedi. Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak : Sondakika