info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstiklal Marşı nı bir solukta okudu

Çorlu da 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 89. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy u anma günü çerçevesinde düzenlenen istiklal marşının tamamının okunması yarışmasında birinci olan Cezzar Mustafa Ersin İlköğretim Okulu Öğrencisi 12 Yaşındaki Kardelen Yalnız, okuduğu istiklal marşı ile ayakta alkışlandı.

Çorlu da Tamer Levent Sahnesinde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşının Kabulünün 89. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy u anma günü çerçevesinde 5. sınıflar arası İstiklal Marşının tamamının okunması, 1. kademe öğrenciler arasında resim, 2. kademe öğrenciler arasında şiir ve orta öğretim öğrenciler arasında kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesiyle başlayan törende istiklal marşının 10 kıtasını okuyan Cezzar Mustafa Ersin İlköğretim Okulu öğrencisi Kardelen Yalnız birinci, Cumhuriyet Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Küp ikinci ve Başöğretmen İlköğretim Okulu öğrencisi Funda Tutumlu üçüncü oldu. Dereceye girenlere Çorlu Kaymakamı Ali Dursun tarafından ödül ve hediyeleri verildi.

Resim yarışmasında Yeşiltepe ilköğretim okulundan Nergis Caferoğlu birinci, Mehmetçik İlköğretim Okulundan Ahmet Akif Yılmaz ikinci ve Başöğretmen İlköğretim Okulundan Gözde Avcı üçüncü oldu. Ödülleri ve hediyeleri 5. Kolordu Komutanlığı adına Albay Nezih Çokar tarafından verildi. Şiir yarışmasında Çorlu İlköğretim Okulundan Yaren Kızılkaya birinci, Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim Okulundan Sena Orhan ikinci ve Uncular Süleyman Peker İlköğretim Okulundan Büşra Gürbüz üçüncü oldu. Ödülleri ve hediyeleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından verildi.

Yarışmalarda dereceye girenlere verilen hediyelerin ve ödüllerinin ardından istiklal marşı yarışmasında birinci olan 12 Yaşındaki Kardelen Yalnız, istiklal marşının 10 kıtasını okuyarak ayakta alkışlandı. İstiklal marşını bir solukta kendinden geçerek okuyan Kardelen Yalnız törende bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu. Tören Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinin hazırladığı drama ile sona erdi.