info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstikrar Sürsün Asyaport Büyüsün

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı nın düzenlediği seçim programına katılan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Merkeze bağlı Barbaros Beldesi nde yapımı süren Asyaport Liman inşaatını gezdi. Liman inşaatında çalışan işçilerle bir araya gelen Akbulut, "İstikrar sürsün Asyaport büyüsün." dedi.

 

Ak Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği seçim programına katılan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ Merkeze bağlı Barbaros Beldesi’nde yapımı süren Asyaport Liman inşaatını gezdi. Liman inşaatında çalışan işçilerle bir araya gelen Akbulut, “İstikrar sürsün Asyaport büyüsün.” dedi.
AK Parti Tekirdağ Merkez İlçe Başkanlığı’nın seçim programı kapsamında Tekirdağ Merkeze Bağlı Barbaros Beldesi’nde yapımı süren Asyaport Liman inşaatını gezen TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, işadamı Ahmet Soyuer ve liman inşaatında çalışan işçileri ziyaret etti.
Ziyarete, Ziyaeddin Akbulut’un yanı sıra Merkez İlçe Başkanı Ziya Meral, İlçe Başkan Yardımcısı Ramazan Baran, İlçe yöneticileri Hamit Orhan, Atilla Çetin, AK Partili Tekirdağ Belediye Meclisi Üyesi ve Grup Başkanı Nevzat Bahar ile İl Kadın ve Gençlik Kolları Yöneticileri katıldı.
AK Partili heyeti Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer karşıladı. Soyuer,AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve AK Partili heyetin kendilerini ziyaret etmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AK Parti’nin ülkeye ekonomik ve siyasal istikrar getirdiğini vurguladı.
2,5 MİLYON KONTEYNER KAPASİTELİ
Asyaport’un hayata geçmesinde Milletvekili Ziyaeddin Akbulut’un büyük emekleri olduğunu vurgulayan Ahmet Soyuer , Türkiye’de 2010 yılı itibarıyla tüm limanlarda 5 milyon konteyner hareketi yaşandığını hatırlatarak, “Asyaport, tam kapasite ile çalışmaya başladığında yıllık 2,5 milyon konteyner hareketine sahip olacak. Bu da Asyaport’un, Türkiye’nin toplam konteyner hareketinin yarısını tek başına yapması demek. Ayrıca Türkiye’de ilk defa 1000 metre uzunluğunda silindirik yüzer dalgakıran uygulaması limanımızda gerçekleştiriyoruz.” şeklinde konuştu.
Asyaportta incelemelerde bulunan Ziyaeddin Akbulut ve beraberindeki AK Partili heyet daha sonra liman işçileri ile biraraya gelerek karavanadan yemek yediler. Akbulut yemek sonrası yaptığı konuşmada, Asyaportun hayata geçmesinde parti olarak çok çalıştıklarını vurguladı.
BİNLERCE İNSANA İŞ KAPISI
Akbulut, “Asyaport’un hayata geçmesi için Bakanlık bakanlık dolaştık. Bizzat Başbakan’a kadar gittim. Çok mutluyum, şükür ki şimdi burada yüzlerce insan ekmek yiyor, yarın binlerce insan buradan ekmek yiyecek. İşte bizi heyecanlandıran budur. Tekirdağ’ın Barbaros’un böyle kıymetli bir eseri kazanması bizi mutlu ediyor. Tekirdağ ve Barbaros’un büyümesi için, istikrarın sürmesi için sizlerin oyunu istemeye geldim. İstikrar sürsün Asyaport büyüsün, İstikrar sürsün Barbaros ve Tekirdağ büyüsün.” şeklinde konuştu.
ASYAPORT’A 30 METRELİK YOL
TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut konuşmasında Asyaport için müjdeli bir haber vererek, karayolu ile limanın bağlanması için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 30 metre genişliğinde bir yolun projelendirildiğini ve planların Barbaros Belediye Meclisi tarafından onaylandığını açıkladı. Akbulut, çok yakında liman ile karayolu bağlantısını sağlayacak 30 metrelik yolun inşasına başlanacağını vurguladı.
Ziyaretin sonunda Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer, Ak Partili heyet ve Liman işçileri biraraya gelerek günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.