info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İtirazların ardı arkası kesilmiyor

Şarköy Belediye Meclis üyeleri, 1/100 bin ölçekli Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı na ilişkin bir toplantı yaparak, Çınarlı-Kirazlı köylerinin olduğu bölgenin Tarımsal Organize Bölgesi ne uygun olmadığı görüşünde birleşti.

Şarköy Belediye Meclis üyeleri, İMP tarafından hazırlanan 26 Ağustos 2009 tarihinde askıya çıkarılan 1 / 100 bin ölçekli Ergene Havzası Çevre Düzeni Planı na ilişkin bir bilgilendirme toplantısı yaptı.

Şarköy Belediyesi Nikah salonunda düzenlenen toplantıda Çevre ve Orman İl Müdürlüğü nde görevli Çevre Mühendisi Ömer Faruk Özcan ve Çevre Mühendisi Kaan Sinan Tohumcu, slayt gösterisi şeklinde planın Şarköy ü ilgilendiren bölümlerini anlattı.

Toplantıya; Belediye Başkan Vekili Cevat İnce, Belediye Başkan Yardımcısı Efrayim Galip, Fen İşleri Müdürü Nilgün Ergenekon, meclis üyeleri Dilek Al, Ali Bayraktar, Erol Sadunoğlu, Hidayet Kaçar, Şeref Coşkun, Fikret Aktepe, İlçe Tarım Müdürlüğü nden Ziraat Mühendisi Lütfü Tomar, Mimarlar Çetin Temci ve Leyla Kurtoğlu ile Teknikerler Ayşe Karakoç ve Galip Çoban katıldı.

Toplantıda Şarköy ün 2023 yılında nüfusunun 41 bin olduğu öngörülürken, çalışan nüfusun 18 bin 500 olacağının hedeflendiği belirtildi. Şarköy de agro turizmin gelecekte önem kazanacağı belirtilirken, Tekirdağ ın Türkiye nin en büyük ikinci limana sahip olan bir il olacağı ifade edildi. Şarköy ün 1 / 25 binlik planının hazırlandığı ve onaylanmasının beklendiği belirtilirken, Çınarlı-Kirazlı köylerinin olduğu bölgenin Tarımsal Organize Bölgesi olarak belirlendiği ifade edildi.

Belediye Başkan vekili Cevat İnce ile İlçe Tarım Müdürlüğü, Ziraat Mühendisi Lüftü Tomar, bölgeyi çok iyi bildiklerini, buranın Tarımsal Organize Bölgesi ilan edilmesinin yanlış olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler. Bölgenin su sorunu olduğunu, arazilerin engebeli olması nedeniyle, seçimin yanlış olduğu belirtildi.

İnce; "Ergene Havza Çevre Planı için bizi bilgilendirmeye geldiniz. Plan askıya bir ay önce çıkmış,sizler onaylanma aşamasında bize bilgi veriyorsunuz. Çınarlı-Kirazlı bölgesinin tarımsal organize sanayi alanı içine alınmış olması son derece yanlış. Bu bölge insanı evine su götürmekta zorlanırken, su sorunu varken, arazi tarım yapmaya tam anlamıyla elverişli değilken seçim yapılmasını doğru bulmuyoruz. Planın gözden geçirilerek, yeniden hazırlanması gerekiyor. Bu plana itiraz ediyoruz." şeklinde konuştu.