info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İyi Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, Simit Lüks Oldu, Milleti Kuru Ekmeğe Muhtaç Ettiler

Tekirdağ İYİ Parti il başkanlığı, son dönemde yaşanan başta elektrik, doğalgaz ve akaryakıt olmak üzere artan zamlar nedeniyle bir basın açıklaması düzenledi.

Süleymanpaşa Hasan Ali Yücel meydanında gerçekleştirilen protestoda, zamlara tepki için hazırlanan pankartların yanı sıra eskiden kullanılan petrol lambası ve tezekler de büyük ilgi odağı oldu.

Zamlara tepkiyi basın açıklamasıyla iktidara ileten İYİ Parti il başkanı Sertaç Alkaya; “Yeni yılla birlikte doğalgaza yüzde 25, elektriğe ise yüzde 50 zam geldi. Elektrikte 210 kilovatsaatin üzerindeki kullanımlarda ise yüzde 125 zamlanması halkımız arasında büyük infiale yol açtı.

Doğalgaz ve petrol zamlarından sonra elektriğe yapılan ölçüsüz zamlar halkımızın geniş oranda tepkisine yol açmaktadır. Öyle ya petrol, doğalgaz ve elektrik hayatımızın vazgeçilmezi olup ödenebilir bir ücreti olmalıdır. Halkımızın alım gücünün çok düştüğü bir dönemde yapılan bu zamlar ödenebilir olmaktan çıkmıştır. İçinde bulunduğumuz Teknoloji Çağı, insanlığa rahat ve konforlu bir yaşam için çeşitli nimetler sunmaktadır. Çağı yakalamış ya da yakalamak iddiasında bulunan her ülkede olduğu gibi ülkemizde de eğitimden sağlığa, güvenlikten eğlenceye kısacası günlük yaşamın her ortam ve alanında teknolojinin varlığını hissediyor ve faydalanıyoruz.

Örneğin akıllı telefonlar yaşamımızın bir parçası oldu. Sırada akıllı otomobiller, akıllı evler ve daha nice teknolojik ürünler var. İşlerimizi kolaylaştıran beyaz eşya ve benzeri araç gereçler ile ağırlıklı olarak ısınma amaçlı kullandığımız kombiler ise artık vazgeçilmezlerimiz oldular. Bütün bu teknolojik güzelliklerin odağında ise Elektrik Enerjisinin olduğu bir gerçektir. Esasen Elektrik Enerjisi ülkemizde, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın dediği gibi son 20 yıldan beri değil, 1888’den beri kullanılmaktadır.

Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren de her alanda olduğu gibi enerji de kalkınma hamleleri içinde yer almış ve kullanımı yaygınlaşmıştır. Ta ki günümüze kadar. Ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinde enerji kullanım miktarının önem taşıdığı günümüzde, maalesef ülkemizde Elektrik Enerjisi kullananlar AKP Hükumeti sayesinde ağır faturalarla adeta cezalandırılmaktadırlar. Oysa artık ne çamaşır makinesinden çamaşır leğenine, ne de internet kullanımından güvercinle haberleşmeye geri dönüş olur. Günümüzde Elektrik kullanımı insan hakkı durumuna gelmiştir.

Ulaşılabilir ve insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücreti olmalıdır. Bunu sağlayacak olan ise ülke yönetimleridir. Ancak her ne hikmetse AKP Hükumeti elektrik üretim, dağıtım ve pazarlamasını özel şirketlere devrederek adeta halkını birkaç şirket sahibinin insafına terk etmiştir. Aynı durum, ısınma ihtiyacımızı büyük oranda sağladığımız doğalgaz için de geçerlidir. Hükumetin, elleriyle büyüttüğü canavara artık hükmedemediği, ardı ardına gelen örneği görülmemiş orantısız zamlarla tescillenmiştir. Devletin bir kurumunun %36 olarak açıkladığı enflasyon ortamında % 127 Elektrik zammı ne anlama gelmektedir? Burada Hükümet mi yalan söylemektedir yoksa şirketler fahiş bir zam mı yapmışlardır? Tabii ki Hükümetin halkına yalan söylemiş olacağını düşünmek istemiyoruz.

Ama aynı hükümet halkımızın ezilmesine neden göz yummaktadır? Örneğin sözleşme aşamasında bir madde koyup, 32 kuruşa sattığı elektriğe şirketlerin fahiş zam yapmaları engellenemez miydi? Oysa Hükumet, bırakın orantısız zamma engel olabilmeyi, neredeyse zamlardan tüketiciyi sorumlu tutmaktadır. Enerjiyi ucuza sunmanın yollarını arayacağına lambanın birini söndürün ya da çamaşırlarınızı belirli saatlerde yıkayın gibi tuhaf önerilerde bulunmaktadırlar. Maalesef durumumuz bundan ibarettir. Ama unutulmasın ki, yüce halkımız, ampulün birini söndürüp tasarruf yapmayı öneren AKP Hükumetine en güzel cevabı, yapılacak ilk seçimde AKP ampulünü söndürerek verecektir Enerjideki zamlara engel olamayan Hükumetin görmezden geldiği bir konu da elektrik, akaryakıt gibi enerji türlerine yapılan zamların tüm sektörleri etkilemiş olmasıdır Enerji zamları; Tarımdan sanayi ürünlerine, turizmden nakliyeye tüm fiyatları akıl almaz şekilde artırmaktadır.

Çünkü enerji, tüm sektörlerde temel girdilerden biridir. Bütün bunlar bilindiğine göre saraya kapanan hükümetin yaptığı pervasız zamlarla halktan ne kadar koptuğunu göstermektedir. Değerli Basın mensupları, saygıdeğer Halkımız... İYİ Parti olarak diyoruz ki; Elektrik, Doğalgaz ve Akaryakıta gelen fahiş zamlar derhal geri çekilmelidir. Son 2 yıldan bu yana Pandemi nedeniyle neredeyse durma noktasına gelen ekonominin önünü açmanın yolu zamlar değil, teşvikler olmalıdır. Milletimizin daha fazla tahammülü kalmadı Son zamlarla enerji artık ulaşılabilir olmaktan çıkmış eziyete dönüşmüştür. Vatandaşın bütün feryatları göz ardı edilerek iktidar yeni oyalama peşinde olup hayali formüller aramaktadır.

- Hükümete buradan sesleniyoruz; hayali formülleri bırakıp zamları derhal geri çekin ve sandığı getirin

- Artık ülke yönetme iradesini kaybettiğinizi Tüm halkımız açıkça görmektedir.

- Problemlere yeni çözümleri, yeni fikirlere sahip yeni kadrolar getirebilir.

- Eskimiş ve Köhnemiş AKP kadrolarının ülke problemlerini çözüm üretme gücü de artık kalmamıştır.

- Çay simit hesabı ile iktidara geldiniz, milleti kuru ekmeğe muhtaç ettiniz.

- Yıllardır kaşıkla verip kepçeyle aldınız.

- Başarısızlıklarınızı da sürekli gizlemeye çalıştınız, suni gündemlerle halkın gündemini unutturmaya çabaladınız,

- Kısacası uçurmayı vaat ettiğiniz ülkeyi, uçurumun kenarına getirdiniz. Ama artık mızrak çuvala sığmıyor, algı operasyonları artık vatandaşta karşılık bulmuyor. Milletimiz sabırsızlıkla sandığın önüne gelmesini bekliyor. Bu nedenle hükümeti buradan uyarıyoruz zamları derhal geri çekiniz ve sandığı milletimizin önüne getiriniz ”Dedi.

İYİ Parti Tekirdağ milletvekili Enez Kaplan, “mevcut hükümet iktidar olma ve yönetme ehliyetini kaybetmiştir. Hepimizin aklıyla, zekâsıyla dalga geçmektedir. Suni gündemler yaratıyor. Başta akaryakıt, doğalgaz ve elektrik olmak üzere yapılan zamların gündemini değiştirmek amaçlı birtakım oyunlarla zamların gündeme gelmesini saptırmaya çalışıyor. Şimdi de KDV ile gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Yüzde 125 zam yapacaksın,% 7 gıdada KDV indirimi isteyeceksin. Gıdayı üreten arkadaş, üretimini doğalgaz ve elektrikle gerçekleştiriyor. Malını ucuza üretmeden, nasıl ucuza satacak? Hükümete buradan sesleniyoruz; Elektrik ve doğalgazdan da KDV indirin. ZAMLARI DA GERİYE ÇEKİN. NEDEN ÇEKMİYORSUNUZ? Nasrettin Hoca misali bize eşeği kaybettirip dağın arkasında aratıyorlar. Hepimizin zekâsıyla dalga geçiyorlar. Bu saatten sonra tüm zamanımızı iktidarın değişmesi için harcayacağız. Biz hazırız, biz çözeriz, biz yönetiriz ”Dedi.

CHP Tekirdağ il başkanı Şener Zeynel Saygın, “Geçen hafta aynı konuda elektrik ve diğer zamları protesto etmek için basın açıklaması yapmıştık. Bunlar arka arkaya artarak, geometrik bir şekilde çoğalarak halkımıza zulmetmeye devam eden zamlardır. Maalesef ardı arkası kesilmiyor. Esnaf bugün sattığı malı ertesi gün kaça alacağını kestiremiyor. Tezgâhlar, dükkânlar kapanıyor. Tarımda işçilerimiz, çiftçilerimiz ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Özellikle ufak toprak sahipleri arazilerini satmak suretiyle şehirlere göç etmeye ve burada iş aramaya başlıyorlar. Gençlerimiz köylerimizi terk ediyor. Hayvancılıkla uğraşanların yaşı ellinin üzerindedir. Gelecekte hayvancılık ve tarım sektöründe kimleri çalıştıracağımızı iyi düşünmemiz lazım. Bizi bunlardan kurtaracak olan, millet ittifakının iktidarı olacaktır. Buna inanıyoruz. Biz nereden davet gelirse gelsin bu tür toplantılara iştirak edeceğimizi de Cumhuriyet Halk Partisi olarak burada belirteyim ve millet ittifakının halkın umudu olacağı inancımı da bir kere daha belirtiyorum. Bizlere inanın, güvenin. Türkiye bu iktidara müstahak değildir. Millet ittifakı iktidara gelince, bu acıları kısa sürede unutturacağız. Buna inanın. Gidiyor vadesi dolan, geliyor gelmekte olan ”Dedi.

Zam protestosu basın açıklaması, elektrik ve doğalgaz faturaların yakılması ile sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin