info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İyi Partili Kaplan Elektrikte Tarife Değişikliğini Meclise Taşıdı

Kaplan, Tarife Değişikliği Vatandaşı Mağdur Etti

İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplaması için verdiği soru önergesinde elektrik faturalarında tarife değişikliğine gidilerek vatandaşın mağdur olması meclis gündemine taşıdı.

İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, mecliste vatandaşın sorunları ile ilgili çalışmalarını devam ettiriyor. Tekirdağ’da oluşan sıkıntıları meclis gündemine taşıyan Kaplan, son olarak da TBMM’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yazılı olarak cevaplaması için verdiği soru önergesinde elektrik faturalarında tarife değişikliğine gidilerek vatandaşın mağdur edilmesini mecliste taşıdı.

Vatandaşın tarife değişikliği nedeniyle faturalarında 3 kata varan artışların olduğunu ifade eden Kaplan, “Elektrik talebi zaman içinde (gün içinde, mevsimler arası, vs) değişiklikler gösterir. Yanlış enerji politikalarının bedeli elektrik kullanıcılarına pahalı bir şekilde yansımaktadır. Elektrik piyasasında serbest tüketicilere sunulan fiyat teklifleri ağırlıklı olarak tek zamanlı ya da üç zamanlı fiyatlarının uygulandığı görülmektedir. Yapılan değişikliklerle elektrik enerjisi iddia edildiği gibi kesintisiz ve ucuz enerji değil, tersine kesintili ve pahalı hale gelmiştir. Tekirdağ ilimizde sanayicilerin, çiftçilerin ve tüm üretim sektörünün enerji kullanımında tarife değişikliği nedeniyle fiyat artışlarından dolayı oldukça zor durumda kaldıklarını gördüm” dedi.

Bakan Dönmez’e sorular yönelten Kaplan,

* Tekirdağ ilimizde yıllık elektrik tüketim miktarı ne kadardır? Bunun kaç kWh ticarethane, kaç kWh meskendir?

* Tekirdağ ilimizde sanayide kullanılan elektrik faturaları başta üç zamanlı tarife iken iptal edilerek, tek zamanlı tarifeye geçilmesi nedeniyle faturalarının üç katına çıktığı ilgililerce belirtilmektedir. Mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla tekrar üç zamanlı tarifeye geçilmesi ile ilgili Bakanlık olarak bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

* Çiftçilerimizin tarlalarında sulama amaçlı kullanmış olduğu elektriğin sanayi elektriği tarifesi olarak uygulanması neticesinde maliyetlerinin artması üreticilerimizi zor durumda bırakmaktadır. Çiftçilik alanlarında kullanılan elektriğin mesken abonelik tarifesine geçirilmesi ile ilgili Bakanlığınızca bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

* Çiftçilerimize mazot, gübre vs. desteklerin yapılması gibi, Bakanlığınızca elektrik kullanımında da destek yapmayı düşünüyor musunuz?

dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin