info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Jandarmadan Bilgilendirme Toplantısı

İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş; "Hep Beraber Çalışırsak Başarılı Oluruz"

Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından bölgelerinde bulunan fabrika yöneticilerine, köy muhtarlarına ve işverenlere, suç ve suçluyla mücadele ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı. 65-70 yaşlarındaki bir nenenin duyarlılığına dikkat çekerek yaşadıkları bir olayı anlatan İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş, gece yarısı 04:00 te yaşlı bir kadının yaptığı ihbar sonucunda 6 farklı yerden hırsızlık yapan şahsı yakaladıklarını söyledi.

Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda köy muhtarlarına, fabrika yöneticilerine ve işverenlere suç ve suçluyla mücadele ile ilgili bilgilendirme ve eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bilgilendirme toplantısında konuşan Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş; "Suç ve Suçluyla hep birlikte mücadele etmeliyiz. Çorlumuz 52 ilden büyük, bir köprü üstü konumunda. Metropol şehrimiz İstanbul a yakın olan Çorlu, Trakya nın üssü olarak biliniyor. Bu kadar büyük olmamız nedeniyle ne yapmamız gerekiyor diye düşünmeliyiz. Çorlu da 800 fabrikamız var. 2009 yılında Çorlu ya göreve geldiğimde fabrikalarımızın aldığı tedbirler nelerdir diye baktım ve inceledim. İşverenlerimiz ile görüştüm, eksiklikleri ve yapılması gerekenleri söyledik" dedi.

Can güvenliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Yüzbaşı Sarıtaş; "Birinci derecede can güvenliği tedbirimizi almalıyız, ikinci derecede de mal güvenliği tedbirimizi almak zorundayız. Sizlerle beraber neler yapacağımızı düşünelim, birlik ve beraberlik içerisinde olalım. Fabrikalara kurdurduğunuz güvenlik kameralarını uygun yerlere koyalım. Bazen bir bakıyoruz fabrikada 15 kamera var ama 12 si ölü bölgeye bakıyor. Geçtiğimiz senede aynı toplantıyı yaptık, o zamandan bu zamana işverenlerimiz fabrikalarında iyileştirme yaptılar. Güvenlik açısından iyileştirmeler yaptıkları için hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bazı gelen bilgiler doğrultusunda işyerlerine dikkatli olmaları gerektiklerini söylediklerini belirten İlçe Jandarma Komutanı Sarıtaş; "Gelen bazı bilgileri sizlerle paylaşıyoruz, dikkatli olun diye haber veriyoruz. Bilgilendirme toplantımızda ayrıca Asayiş Kısım Komutanlığı, Olay Yeri İnceleme Komutanlığı, Trafik Kısım Komutanlığı, Merkez Karakol Komutanlığı ve Ulaş Karakol Komutanlığı tarafından da bilgilendirmeler yapılacak. İşverenlerimizden şunu rica ediyorum, öncelik olarak tedbirlerinizi gözden geçirin. Personelinizi sorun soruşturun, çalışan personellerinizi bilinçli olarak kontrol edin" şeklinde konuştu.

Ninenin İhbarı 6 Hırsızlık Olayının Zanlısını Yakalattı. Yaşadıkları bir olayı anlatan ve bir nenenin duyarlılığı sonucu meydana gelen 6 hırsızlık olayının zanlısını yakaladıklarını söyleyen Yüzbaşı Sarıtaş; "65-70 yaşlarında bir nenemiz gece yarısı ses üzerine uyanıyor. Camdan aşağıya bakıyor ve karanlıkta bir şeyler olduğunu görüyor. Gece yarısı saat 04:00 te karanlık nedeniyle aracın plakasını göremiyor ve torununu uyandırıyor. Torununa aracın plakasını aldırıyor ve 156 jandarma telefonuna ihbar etmesini söylüyor. İhbarın sonrasında ekiplerimiz tarafından araçla birlikte şahsı yakalıyoruz ve 6 ayrı hırslık olayının zanlısı olduğunu belirliyoruz. Ninemizin duyarlılığına bakar mısınız? 6 farklı yerden hırsızlık yapan ve daha önce de çeşitli suçlardan sabıkası bulunan şahsı ninemizin duyarlılığı ve ihbarı sonucu yakaladık. Ben bu duyarlılıktan çok etkilendim. Bende sizden ve çalışanlarınızdan bu hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum. Hep beraber çalışırsak başarılı oluruz. Sadece bizim çalışmamız başarıyı getirmez, hep beraber bölgemizi suçluların gelip gideceği bir yer olmaktan çıkaralım. Gelin hep beraber el ele verelim, suçluların giremediği bir yer haline getirelim. Bunu başarabiliriz, iyileştirme için hep beraber çalışalım, can ve mal kaybını önlemek için tedbirler alalım" dedi.

İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki kısım komutanlarının da bilgi verdiği toplantıda, hırsızlık olaylarında neler yapılmalıdır. İşverenlerin alacağı tedbirler neler olmalıdır, işverenlerin iş kazalarına yönelik alacağı tedbirler neler olmalıdır. İşverenlerin personel taşımacılığında dikkat edeceği hususlar konularında İlçe Jandarma kısım komutanları tarafından bilgiler verildi. Asayiş Kısım Komutanlığı, Olay Yeri İnceleme Komutanlığı, Trafik Kısım Komutanlığı, Merkez Karakol Komutanlığı ve Ulaş Karakol Komutanlığı tarafından çeşitli bilgiler verilirken işyerlerine meydana gelen kazalarda kolluk kuvvetleri gelinceye kadar neler yapılması gerektiği konusunda da ayrıntılı bilgiler verilerek sunumlar yapıldı.