info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Jandarmadan Uyuşturucu Operasyonları

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı nın uyuşturucu tacirlerine yönelik son bir haftada gerçekleştirdiği 3 farklı operasyonda 8 kişi yakalandı. Operasyonlarda 77.5 kilo eroin, 14,5 kilo toz esrar ve 32 bin adet sentetik hap ele geçirildi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı na bağlı ekipler, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor.

Gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçen jandarma ekipleri, son bir hafta 3 farklı operasyona imza attı. İlk operasyon Büyükçekmece de E.A., B.D. ve M.Y.A isimli şahısların Diyarbakır dan getirdikleri eroini yurt dışına nakledeceklerini tespit edilmesi ile başladı.

Şahısları takibe alan ekipler, 5 Kasım günü şahısların araçlarını durdurdu. Arabada yapılan aramada her biri yaklaşık 500 gramlık paketler halinde 120 adet pres halinde paketlenmiş 60 kilogram eroin ele geçirildi.

Yakalanan E.A., B.D. ve M.Y.A. ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Büyükçekmece de yine esrar ve sentetik hap ticareti yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, V.T. ve M.Y. adlı uyuşturucu tacirlerinin kaldığı adrese baskın düzenlendi.

6 Kasım günü yapılan operasyonda V.T. ve M.Y. gözaltına alınırken, 14,5 kilo toz esrar, 32 bin adet uyuşturucu nitelikli sentetik hap, 1 adet hassas terazi, 4 adet cep telefonu ve 10 adet sim kart ele geçirildi. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Üçüncü operasyonda yine Büyükçekmece ilçesinde yapıldı. Bir ihbar üzerine çalışma başlatan jandarma, organize bir şekilde uyuşturucu madde (eroin) ticareti yapan şahısların izine ulaştı. 7 Kasım günü N.T isimli şüphelinin aracını durduran jandarma ekipleri, yaptıkları aramada her biri yaklaşık 550 gram ağırlığında 30 paket toplam 16.5 kilo eroin ele geçirildi.

Yapılan operasyonda yakalanan N. T. ve olayla ilgili olduğu tespit edilen İ.K. ve C.K. isimli şahıslarda Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.