info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadir Albayrak`tan Çorlu Gazeteciler Derneği`ne Ziyaret

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çorlu Gazeteciler Derneği`ni Ziyaret Etti

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: 
“Kapaklı ve Çerkezköy`de Tartışmasız Mağlubuz Adını Koymamız Lazım”
“Çerkezköy`deki Oy Düşüşünü Yerel Yönetimlere Bağlamıyorum”
“Karayollarından Orion Kavşağı İçin İzin Alacağız”
“Ülkemiz Şu Anda Ciddi Boyutta Rahatlamış Durumda”
“Her İlçede Bir Koordinatör Görev Yapacak”
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile birlikte, Çorlu Gazeteciler Derneği`ni ziyaret ederek, gazetecilerle bir araya geldi. ALbayrak: “Bizi izlemeye devam edin. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz ve güzel bir Tekirdağ ortaya koyacağız. Ondan sonra da bir kez daha 12 – 0 diyeceğiz” dedi. 
 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği`nin  Kılıçoğlu Danış Tower`s da yer alan dernek binasına beraberinde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile birlikte gelen Kadir Albayrak gazetecilerle sohbet ederek bazı açıklama ve değerlendirmelerde bulundu. 
 
“Kuzey Yolu Bizim Prestij Projemiz”
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi`nin Çorlu`da hayata geçirmeyi planladığı projeleri sıralayan Kadir Albayrak: “Otogar binası kamulaştırması ve yapımı, Kazımiye Mahallesi katlı otopark kamulaştırması ve yapımı, Silahtarağa Mahallesi otopark alanı kamulaştırması, katı atık düzenli depolama alanı Karatepe ile ilgili kamulaştırma ve yapımı, Hıdırağa Mahallesi meyve – sebze hali kamulaştırması ve yapımı, Çırak Bayı kamulaştırması ve yapımı, Kuzey Yolu projesi, bizim prestij projemiz kamulaştırması ve yapımı, Bülent Ecevit Bulvarı Türkgücü OSB imar yolu kamulaştırması ve açılması, okul projesi. Bunların tamamı 165 milyon TL, 11 ilçe içerisinde en büyük rakam bu. Diğer ilçelerde, yapacağımız yatırımlar, nüfusları ile de orantılı olarak bakıldığında 50 ila 80 milyon TL arasında 20 milyona kadar düşüyor” dedi. 
 
“Hangisi Önce Biterse Onu Yapacağız”
 
Albayrak: “Çorlu`da bir sıkıntımız var. İleride bürokratik işlemler olmasın diye, kamulaştırma, imar değişikliği, plan değişikliği bunları yapın ki yeni yıldan itibaren destek hizmetleri olarak ihalelerini yapalım dedik, bütün ilçelere yazı yazdık onlar bu işlemleri takip ediyor. Çorlu`da hangisi önce biterse önce onu yapacağız. Paraları da hazır, para konusunda sorunumuz yok. Bunların hepsi hazır. Çorlu bu yatırımları mutlaka almak zorunda ve aldığı zaman da rahatlayacaktır. Özellikle Kuzey Yolu Projesi bizim önemli projelerimizden. Bu konuda arkadaşlarımız çalışmalarına başladılar. Şu an kamulaştırma bedeli ile ilgili olarak rakam söylemem doğru olmaz ama arkadaşlarımızın çalışmaları sürüyor” diye konuştu. 
 
“Orion Kavşağı İçin Karayollarından İzin Alacağız”
 
Karayollarından, Orion kavşağı için izin alacağız, onunla ilgili çalışmalarımız var diyen Kadir Albayrak: “Ben de istiyorum ki bir an evvel şu yapıldı Çorlu`ya denilsin. Ama bunları aşmadan da yapmak doğru değil” dedi. 
 
“Önce Devletin Yapacağı Projeleri Bitirsinler”
 
İktidar partisi milletvekillerinin belediyelerden gelecek projelerle ilgili olarak yardım sözü verdiklerinin anımsatılması üzerine ise Albayrak: “Önce devletin yapacağı projeleri bitirsinler, hastanedir, yoldur, yarım kalan işleri tamamlasınlar. Bizim o konularda sıkıntımız yok. Biz sadece şu bürokratik işlemleri tamamlayalım, meclisten plan değişiklikleri, kamulaştırma gibi. Kamulaştırma dediğiniz hemen aldım, yaptım olmuyor. Bu projelerin birçoğu kısa sürede yapılacak aşamaya geldi. Arkadaşlarımız çalışıyor. Emlak Kamulaştırma Daire Başkanlığımız burada bir çalışma yaptı. Bana göre en çabuk o projeyi yapacağız gibi geliyor. Hıdırağa Mahallesi `nde bir arsa var, yarısını otogar yapacağız yarısını meyve – sebze hali yapacağız. Tam ortasından doğalgaz geçiyor, elektrik hatları geçiyor. Deplase için haydi bakalım doğalgaz, TREDAŞ diyoruz. Bunlar da zaman alıyor” dedi. 
 
“Yönetmeliği Olmayan Tek Kanun Bu Kanun”
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “577. günümüzdeyiz. Nereden bakarsanız bakın. 100 gün derken, 8 Nisan`da mazbatamızı aldık, manzara şu. Bir havuz bin 310 tane personel, kapanan belde belediyelerinden il özel idaresinden gelen, çevre belediyelerinden gelen elemanlar orada toplanmışlar sen de seçilmişsin. Büyükşehir belediyesi 30 Mart 2014 tarihinde büyükşehir belediye başkanı seçilsin demişler, milat bunu koymuşlar. Oysa kanunun çıkışı Kasım 2012. 6360 sayılı kanun. Bu kanun, yönetmeliği olmayan tek kanun. Bunu uygulasınlar, aksaklık çıktıkça yeni yönetmelik çıkartırız demişler. Şu anda bunlar devam ediyor 12 Kasım 2012`den 30 Mart 2014`e kadar ne bir alt yapı var, ne bir hazırlık var, ne bir yapılandırma var. Ne genel sekreterim var, ne daire başkanım var ne yardımcım var hiç bir şeyim yok sıfır. Biz de dedik ki bize 100 gün hiç dokunmayın dedik. TESKİ`yi kurduk, TESKİ başlı başına bir olay. Çoğunun evraklarını elden takip ediyoruz. Verdiğimiz evrakları elden veriyoruz, takip ediyoruz. Biraz uzarsa Sayın Milletvekillerinden genel müdürlerden, müsteşar arkadaşlardan rica ediyoruz. Aslında bunların çok daha otomatik yürümesi lazım” şeklinde konuştu. 
 
“13 Yıldır İktidardaki Partinin Bürokrasiyi Aşması Lazım”
 
Albayrak: “AK Parti 13 yıldır iktidarda bu AK Parti değil başka bir parti, hangi parti olursa olsun 13 yıldır iktidarda olan parti Türkiye`de bürokrasiyi çok rahat oturtmuş olması gerekir. Hiçbir iktidara nasip olmayacak büyük bir çoğunlukla, 4 sene daha iktidarı var, 17 sene olacak. 17 sene büyük bir zaman. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 17 sene üst üste seçim kazanıp kalmış, hiçbir iktidar yok” dedi. 
 
“Seçim Sonuçlarına Herkes Saygı Duymak Zorunda”
 
Ülkemizin şu anda ciddi boyutta rahatlamış durumda diyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak: “Seçimlerin sonucuna herkes büyük saygı duymak zorunda en başta ben saygı duyuyorum. Demokratik bir şekilde yapıldı. Ben diğer tartışmalara girmem. Yüzde 49,3 ile Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldi. Yüzde 25,3 ile, Cumhuriyet Halk Partisi ana muhalefet oldu ve diğer partiler sıralandı. Şimdi önümüzde 40 ay var. Seçim yok Türkiye`de artık. 2019`da çok hareketli bir seçim var. Hem yerel seçimler hem genel seçimler bir arada olacak. Tekirdağ`ın bir özelliği var. Tekirdağ`ın milletvekili sayısı 6,58 nüfusa göre oran bu. 2015 adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sanıyorum 950 bini bulacağız. O zaman 7 milletvekili olacak. Tekirdağ`dan 2019`da 7 milletvekili çıkacak bir de 12 tane belediye başkanı icraatlarını tamamlamış olacak. Ben işin başına geldim, yapılanma derken arkadan 7 Haziran seçimleri geldi. AK Parti, adı üzerinde genel seçim olmasına rağmen bütün seçim stratejilerinin tamamını yerel yönetimler üzerinden ortaya koydular. Bu bir güven oyu dediler, her yerel yönetim en radikal kararlarını, vatandaşların rahatsız olabileceği kararlarını ilk 1 – 1,5 senede alır. Biz göreve geldik, Süleymanpaşa`da kanalizasyon, Malkara`da kanalizasyon ve su, Hayrabolu`da kanalizasyon ve su, Muratlı`da arıtma tesisleri, kanalizasyon, önümüze böyle bir şeyler geldi, başladık. Tam başlıyorsunuz 2 ay sonra ayağına poşet giymiş arkadaşlar, vay çamur geldi, olmadı dediler. Böyle de bir siyaset yapıldı” dedi. 
 
“Eğer 7 Haziran ve 1 Kasım Güvenoyuysa Büyükşehir Olarak Güvenoyu Aldık”
 
Kadir Albayrak açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Hakikaten seçimler oldu, 7 Haziran seçimlerini güvenoyu gibi ortaya koydularsa, orada güvenoyunu aldı yerel yönetimler, Kapaklı ve Çerkezköy hariç. Tam toparlamaya çalıştık, 4 ay sonra bir seçim daha yine yerel yönetimler üzerinden. Siz milletvekili seçileceksiniz, çıkın genel politikada ne yapacaksınız onu anlatın. Biz de rahatsız olduk. Yine genel seçimler bitti yine güvenoyu derseniz ben büyükşehir olarak sonuçlar meydanda güvenoyu aldığıma inanıyorum. 11 ilçenin 9`unda, eğer güvenoyu derseniz yine güvenoyu aldık. Kapaklı ve Çerkezköy`de tartışmasız mağlubuz, adını koymamız lazım. Biz de rahat çalışamadık. Onun dışında, meclisin toplanması, stratejik planın yapılması, bunları hazırladık. Artık icraat yapacak, proje üretecek aşamaya gelmemiz, 1 seneyi aldı. Alması da gerekiyordu.”
 
“Büyükşehir Sağlam Temellere Oturdu”
 
Her sabah bir daire başkanından brifing alıyorum, neler yapılmış, nelerin yapılması planlanıyor ona bakıyorum diyen Albayrak: “Bakıyorum geldiğimiz noktada bayağı mesafe aldık. Yeni kurulan büyükşehir belediyesiyiz.Bu arada bunlarla ilgili zaman kaybımız da oldu. Sağlam temellere oturması gerekir.  Burası yeni kuruluyor, bir fidan. Bu fidanın yara almadan büyümesi lazım. Bu fidanın kurulma aşamasında, bir sürü ihale yapıyorsunuz, şimdi en ufak bir ihale neresinden bakarsanız bakım 20 milyon, 30 milyon TL. Bunun altyapısını, sağını, solunu, ihalesini bu sistemleri tamamlamadan yapamazsınız. Yarın ufak bir yara alırsa biz bunun altından kalkamayız. Büyükşehir, sağlam temellere oturdu, çok şükür bundan sonra önümüz açık. Bundan sonra bize yapacağınız gecikmeden dolayı olan her türlü tenkitte haklısınız, her şeye hazırız, çünkü bundan sonra bizim hiçbir şey söyleyecek halimiz yok. Mazeretimiz yok, olamaz da zaten. Hepsini hazırladık. Şimdi yılbaşına kadar da her ilçe de bir koordinatör arkadaşımız olacak. İlçe belediyesi ile bizim aramızda köprü görevi görecek, bizim buradaki hizmetlerimizi görecek” dedi.
 
“Her İlçenin Halihazır Haritaları Çıkarılıyor”
 
Albayrak: “Şimdi her ilçenin Hali hazır haritaları çıkarılıyor. Bu cadde bizim o cadde ilçe belediyesinin o park senin bu park bizim. Bununla yetki kargaşasının önün geçilecek. TESKİ`ye gelelim, en çok sopayı TESKİ`den yedik, bunu espri olarak söylüyorum herkes onu kullandı” diye konuştu. 
 
“Suyu Ucuz Veren 3 Büyükşehir Belediyesinden Biriyiz”
 
TESKİ`nin yönetim olarak kurulmasının 3 – 4 aylarını aldığını ifade eden Albayrak: “İlk su fiyatları belirlenirken baktık 1 liraya da su var 19 liraya da su var. 19 liraya kadar tonu su vardı Tekirdağ`da. TESKİ olduğu zaman 11 ilçede de beldelerde de aynı fiyatı uygulamak gerekiyordu. Çorlu`da su 2,60, Şarköy `de 1, Hayrabolu`da 1,5, Süleymanpaşa`nın bir yerinde 3 TL, farklı fiyatlar vardı. Bir de hükümetin kararnamesi var. 2017 yılına kadar bütün her yerde arıtma tesisleri yapacaksın, kanalizasyon yapacaksın, bundan sonra ceza TESKİ Geldiğimiz noktada ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. 30 büyükşehrin su fiyatları açıklandı. Bareme göre, tona göre şu anda su fiyatları en düşük 3 tane il var. Birisi başta Tekirdağ, Muğla ve Hatay.  Bizim su bedelimiz 2 lira. Köylerde de en düşük su bedelinin yüzde 25`i. Kanalizasyon varsa o da yüzde 50 zamlı oluyor. 3 liraya su veriyoruz. Onun için bu konuda çok fazla tenkit aldık. TESKİ`nin genel kurulu önümüzdeki günlerde yapılacak. Her ilçeye, köylere kadar ciddi yatırım yapılacak. Çok önemli ve güzel bir sunum yapacaklar. Bütün bunlar olana kadar zaman geçti tabi ki. Genel müdürüne ve yüzde 80`de büyükşehir belediye başkanına, yapmak zorundasın bunları. Onları konuştuk, değerlendirdik bununla birlikte bir fiyat belirledik. O fiyatı da meclisten oy birliği ile geçirdik, yani herkes tamam dedi. 1 ay sonra o tamam diyen partilerden bir tanesi suya yüzde 400 zam yaptınız dedi, dedin ama sen ede buna evet dedin. Hayvancılara biraz daha su fiyatı indirmek için çalışma yaptık, ikinci meclise getirdik olağanüstü toplantıda biraz fiyatları düşürdük, bu sefer hayır dediler, su fiyatları yüksek demiştin, düşürüyoruz dedik, hayır dediler. Biz evet dedik çıkardık” şeklinde konuştu.
 
“Gazetecilerle İstişare Toplantısı Çorlu`da Yapılacak”
 
Kendisini eleştiren bazı gazetecilerin işi hakaret boyutuna vardırdığını da sözlerine ekleyen Albayrak: “Sosyal medyadaki kişisel hesabında ne yazarsa yazsın beni ilgilendirmiyor, hakaret gazete sayfalarına taşındığı zaman, ben yıpranmıyorum, kurum yıpranıyor. Tenkit edin, beğenmiyorsanız, eleştirin, yapamıyorsunuz deyin, ona bir şey demem. Ben hiçbir gazeteci ile mahkemelik olmam, çok sınırı aşarsa hukuk işlerine veririm takip ederler. Sistem oturana kadar, daire başkanlarına, genel sekreterime beyanat vermeyin demiştim.  Kuruluş aşamasındaydı, yapmamız zor olurdu, hatalar olabilirdi, çünkü bazı daire başkanlıklarında ve genel sekreterde değişiklik oldu. Ama şimdi sistem oturdu, istediğiniz daire başkanına, genel sekretere istediğinizi sorabilir, röportaj yapabilir, bilgi alabilirsiniz. Gazetecilerle istişare toplantısını Çorlu`da yapacağız” dedi. 
 
Kadir Albayrak`tan Seçim Değerlendirmesi
 
Kadir Albayrak sözlerini şöyle sürdürdü: “Son seçimlerle ilgili değerlendirme, kesinlikle bizim Çerkezköy ve Kapaklı`da son 4 seçimde, 9 – 10 puan düşüş var orası biraz kritik. Bunda sığınacak bir şeyimiz yok. Bizim oyumuz artmamış ama AK  Parti`nin oyları MHP ve HDP`nin oylarını alarak artmış. Büyükşehir Belediyesine baktığımız zaman, daha önce oyumuz yüzde 44,41 oranındaydı. Büyükşehirde 45, 78`e çıkmış. Bizim oyumuzda 1,5 artış var. AK Parti 2014`de yüzde 36`ymış 2015`in en başarılı sonuçlarında yüzde 37. AK Parti`de 1 puanlık artış var. Aramızdaki makas farkı hiç kapanmıyor. Üstelik biz burada il genelini koyduğumuzda, 9 ilçeyi koyduğunuz zaman yerel seçim olsaydı biz yine büyükşehir belediyesini ve 9 ilçeyi kazanmıştık. Bizim şu anda en çok şu anda vatandaşın en çok rahatsız olacağı yatırımları yaptığımız dönem, bunların hepsi bitecek. 1.1.2017`de ne altyapı kalacak ne bir şey kalacak,  yol yol dedikleri o yolların tamamı asfaltlanacak. Onlar da bitecek, bizim yatırımlarımız tamamlanacak. Tekrar söylüyorum, bizi izlemeye devam edin. Verdiğimiz sözlerin hepsini yerine getireceğiz ve güzel bir Tekirdağ ortaya koyacağız, ondan sonra da diyeceğiz ki bir kez daha 12 – 0.” 
 
“Çerkezköy`daki Oy Düşüşünü Yerel Yönetimlere Bağlamıyorum”
 
Kadir Albayrak ayrıca: “Çerkezköy`deki oy düşüşünü yerel yönetimlere bağlamıyorum. AK Parti buralarda MHP ve HDP`nin oylarını almış. Çerkezköy`de şu anda devam edecek yatırımlarla güzelleşecek. Çerkezköy`ün 95 kilometrelik su tesisatının 43 kilometresi asbest boru bunları yenileyeceğiz. Ayrıca 2 dönem iktidar partisine mensup belediye başkanı varken taşkını önleyememiş. Biz yine DSİ`nin katkısı olmamasına rağmen 6 milyon liralık yatırımla yüzde 80`ini önleme için çalışması yapacağız. 30 tane büyükşehir içerisinde hala daha kanalizasyonla uğraşan ve vidanjör çalıştıran tek büyükşehir Tekirdağ. Ben böyle bir miras devraldım. 30 Mart 2019`da yine bir araya geleceğiz, o zaman yapılanları, yatırımları konuşacağız” diye konuştu. 
 
Kadir Albayrak`ın konuşmasının ardından söz alan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre de Çorlu Gazeteciler Derneği ve derneğin çalışmaları ile ilgili olarak bilgiler verdi. Hayata geçirdikleri projelerin yanı sıra dernek olarak planladıkları projeler konusunda da bilgiler veren Silistre ziyaretten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
“Bugüne Kadar Aldığım En Güzel Hediye”
 
Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, programın sonunda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak`a, üzerinde Çorlu Gazeteciler Derneği logosu da bulunan ve binlerce Atatürk fotoğrafının bir araya gelmesi ile oluşturulan Atatürk Portresi takdim etti. Çorlu Gazeteciler Derneği`nden aldığı hediyenin bugüne kadar aldığı en güzel hediye olduğunu ifade eden Albayrak: “Bunu makamımın en güzel yerine koyacağım ve hep orada kalacak. Siz de geldiğiniz zaman göreceksiniz” dedi. 
 
 
Ziyaret günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi. 
Kaynak : Murat Ürtekin