info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kadroya Alınmayınca Eylem Yaptılar

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Çalıştıkları fabrikada kadroya alınmayan 3 işçi fabrika önünde düzenlendiği basın açıklamasında kadro ve sosyal haklarını almak için eylem yaptılar.

Fabrika önünde toplanan Salih Savaş, Vural Torun, Sertaç Çetintaş ve yakınları ilginç bir eyleme imza attılar. “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “ Direne direne kazanacağız” şeklinde sloganlar atan işçilerden Salih Savaş arkadaşları adına yaptığı basın açıklamasında 4 Haziran 2013 tarihinden itibaren fabrikada 3 ay sözleşmeli olarak çalışmaya başladıklarını belirtti. Savaş, “Bize verilen taahhütte bu sürenin sonunda kadroya alınacağımız ve bütün haklardan da yararlanacağımız söylenmişti. Başlangıç tarihinden gelinen süreye kadar hala verilen sözler tutulmadı ve fabrika müdürleriyle görüşmemiz sonucunda bize verilen bilgilerin yanlış olduğu ve kesinlikle kadroya alınmayacağımız söylendi” dedi. 
 
İşletme içerisinde bazı işçilerin gizliden kadroya alındıklarını öğrendiklerini ve buna istinaden bu açıklamayı yaptıklarını kaydeden Savaş, “Biz de bize verilen sözlerin yerine getirilmesini, o zamana kadar kadro ve sosyal haklarımızı alana kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
Basın açıklamasının ardından fabrikası müdürleri ile görüşen işçiler fabrika yetkililerin kendilerini Cuma gününe kadar kadroya geçireceklerini ifade etti.