info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kalkınma Ajansı nın ilk toplantısı

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli ni kapsayan Kalkınma Ajansı nın ilk toplantısı Tekirdağ da yapıldı.

İlk yıl yönetim kurulu başkanı, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek oldu.
Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğü giren "Bazı Düzey 2 Bölgelerinde Kalkınma Ajansları Kurulması Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı"na göre Düzey 2 Bölgesi Tekirdağ merkez olmak üzere Edirne ve Kırklareli ni kapsayan Kalkınma Ajansı nın ilk toplantısı Vali Zübeyir Kemelek başkanlığında yapıldı.
Tekirdağ Valiliği Toplantı Salonu nda yapılan yönetim kurulu toplantısına Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Edirne İl Genel Meclis Başkanı Tacittin Çalı, Kırklareli İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tuna Soykan, Tekirdağ İl Genel Meclisi Başkanı Münür Karaevli, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yurdanur, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Alamut, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş ve Edirne Belediye Başkan Vekili Hakan İnci katıldı.
Kalkınma Ajansı Başkanı Vali Zübeyir Kemelek Kalkınma Ajanslarının kuruluş amacının, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kesimi arasındaki işbirliğini geliştirmek ve iller arasında gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu söyledi. Kurul basına kapalı olarak yapılan toplantıda yıl içerisinde yapılacak faaliyetle ilgili görüş alışverişinde bulundu.