info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kamu Yöneticisi Nasıl Olmalıdır

Tekirdağ önemli bir dönemece girdi ve büyük bir sınav vermektedir.Bunda en büyük pay,siyasilere ve kamu yöneticilerine düşmektedir.Neden kamu yöneticisi? Çünkü,vatandaş ile hükümet arasındaki köprüyü sağlayan yegane mercii kamu yönetimidir.

 
Bu bakımdan bir kamu idarecisi,koltukta oturarak halka hizmet veremez.Sayın Valimiz Ali Yerlikaya,ilimize tayin olduğunda ilk yaptığı şey,tüm ilçe,köy ve işletmeleri gezerek yakından tanıma çalışması yapmıştır.Neticesinde bölgedeki hemen hemen her ilçe,köy ve işletme hakkında bilgi sahibidir diyebiliriz.Ama bir de koltuğunda oturup,kendisine bağlı kurumları inceleme zahmetine gerek görmeyen yöneticilerimiz de olabilir.Bunlar da sadece evrak imzalamak veya gelenleri ağırlamakla sınırlı kalmamalıdırlar.Tek tek her birimini her ferdini dolaşarak,vatandaşla kurumu arasında köprü olmalıdırlar.
 
Sorunlar her zaman yerinde çözülür.Koltuk geçici,hizmet kalıcıdır.Özellikle şu sıralar bu alanda siyasisinden kamu yöneticisine,basın-yayın organlarından vatandaşına kadar,Büyükşehir yolunda büyük çaba harcamamız ve hep beraber yaşadığımız yeri yükseğe taşıma gayreti içinde olmamız gerekmektedir.
 
Bu nedenle,kamu idarecilerinin sahaya inmeleri,eğitimden sağlığa,kültür-sanattan sosyal projelere kadar her alanda bire-bir mülakatta olması gerekmektedir.Gün oturma zamanı değil,hizmet ve çalışma zamanıdır.Burada herhangi bir kurumu anlatma amacı yoktur.
AMAÇ,TEKİRDAĞ VE İLÇELERİNİ DİĞER BÜYÜKŞEHİRLERİN İMRENECEĞİ HALE GETİRMEK İÇİN EL ELE  VERMEK GEREKTİĞİNİN VURGULANMASIDIR.BUNU DA BAŞARACAĞIMIZDAN ŞÜPHEMİZ YOKTUR.HAYDİ TEKİRDAĞ;BİRLİKTE GÜZEL GÜNLER YAŞAMAK İÇİN ÇALIŞMA ZAMANIDIR.
Kaynak : Murat Ürtekin