info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kan Bağışı Kampanyasına Destek

Vali Yerlikaya’dan Kan Bağışı Kampanyasına Destek. Türk Kızılayı, İlimizde Kan Bağışı Kampanyası düzenliyor. Tekirdağ İlimizdeki bu kampanyaya Vali Ali Yerlikaya da katılarak Gönüllü Kan Bağışında bulundu.

 

Kuruluş felsefesinde toplumun güç ve kaynaklarını harekete geçirerek, insan saygınlığının korunması doğrultusunda her koşulda, her yerde ve zamanda muhtaç ve korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele kapasitesinin geliştirilmesini desteklemek düşüncesi olan Türk Kızılayı, İlimizde Kan Bağışı Kampanyası düzenliyor.

Tekirdağ İlimizdeki bu kampanyaya Vali Ali Yerlikaya da katılarak Gönüllü Kan Bağışında bulundu. Tekirdağ Tuğlalı Parkta Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan ”Kızılay Kan Bağışı” kampanyasına katılan Vali Yerlikaya, burada Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Hüsnü Altunay,Türk Kızılayı Tekirdağ Şubesi Başkanı Rıza Özen ve yetkililer tarafından karşılandı. Kurum yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Yerlikaya, vakit kaybetmeden gezici kan toplama aracına geçti.

Görevliler tarafından rutin uygulamaya tabi tutularak Kan Bağışı ile ilgili soruları yanıtlamasının ardından, evrakları doldurarak kan verme işlemi gerçekleştirildi. Kan verme işlemi sırasında Vali Yerlikaya, basın mensuplarının sorularını cevapladı:

Herkesi Bu Kampanyaya Katılmaya Davet Ediyorum

“Kuruluş amacı zorda kalan insanlara yardım etmek olan Kızılay, ülkemiz için hayati bir kurum, bizim göz bebeğimiz. Gerek ülke içinde gerekse ülke dışında yapmakta olduğu çalışmalarla bizim gurur kaynağımız. Bu nedenle de tüm Kızılay çalışanlarına bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca bu kampanyaya tüm Tekirdağ halkını davet ettiğini belirterek bundan sonra kendisinin her 4 ayda bir kan vereceğini belirtti. Kan verme işleminden sonra Yerlikaya’ya görevliler tarafından Türk Kızılayı Maden Suyu ikram edildi.

Basın Mensupları da Kan Verdi
Vali Yerlikaya’nın öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyaya  gazete ve haber ajansı temsilcileri de katılarak destek verdiler.