info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı Hazırlıkları Tamamlandı

Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç İller Bankası yetkilisi Ali Seyfi Küçüköncü ile yemekte buluşarak 2. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatında gelinen son nokta ile ilgili görüş alışverişinde bulundular.

İlhan Restaurantta  gerçekleşen ve Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özen ve Haldun Güler’in yanısıra Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü yetkili personelinin de katıldığı yemekte konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç   “Tempo Altyapı Mühendislik Müşavirlik A.Ş. ile sözleşmesi imzalanan, “Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Şebekeleri İle Atık Su Arıtma Tesislerinin Uygulama Projelerinin, Fizibilite Raporlarının Hazırlanması ve Uygulama Süresine kadar yapılacak olan iş ve işlemlere yönelik danışmanlık hizmet alımı” işine başladık..
 
Diğer taraftan Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Garantörlüğünde 28.09.2012 tarihinde bu iş kapsamında Tekirdağ Belediye Başkanlığı ile İller Bankası A.Ş. arasında Alt-Kredi Anlaşması imzalayarak, Alt Kredi Anlaşması sayesinde şehrimizin en acil ihtiyaçları olan Kanalizasyon ve Yağmursuyu Şebekeleri ile Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin hayata geçirilebilmesi imkanı oluşturduk. Bu iş kapsamında hazırlanan Tekirdağ alt yapı (atıksu, yağmursuyu) kesin projeleri İller Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından 04.04.2013 tarihinde onaylanmış ve alt yapı projelerinin 1.Kısım ihale hazırlık çalışmaları tamamlanarak 30.07.2013 Tarihinde Tekirdağ (Merkez) 1.Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı ihalesini gerçekleştirdik. 30.09.2013 Tarihinde işyeri teslimi yapılmış ve inşaat çalışmalarına başladık.  Aynı projenin 2. Kısım ihale kapsamında kalan Tekirdağ (Merkez) 2. Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu inşaatı ve Atıksu Terfi Merkezleri ile Terfi hatları inşaatı işi için gerekli hazırlıklar Tekirdağ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve İller Bankası A.Ş. tarafından yapılarak tamamlandı. Bundan sonra ihaleye çıkarak inşaat çalışmalarını başlatacağız” dedi.